Otevřít menu
Doprava dnes
-

Byl zahájen provoz v obratišti v pražské Hostivaři!

Od soboty 13. srpna byl zahájen provoz v nově vybudovém tramvajovém a autobusovém obratišti u stanice linky metra A Depo Hostivař. Nová tramvajová smyčka vyrostla za 200 milionů korun, přičemž stavby trvaly od letošního března. To na svém webu uvedl Dopravní podnik hlavního města Prahy (DDP). Zahájení provozu s sebou nese i úpravy v provozu.

9:58 / 13. srpna 2022
Byl zahájen provoz v obratišti v pražské Hostivaři! i

Foto: Schéma provozu Depo Hostivař. Zdroj fotky: DPP.

V obratišti jsou zřízeny nové zastávky

Díky zprovoznění této stavby se trvale mění a upravují jízdný řády. Tramvajová linka číslo 7 je prodloužena ze současné konečné zastávky Nové Strašnice do obratiště právě v Depo Hostivař. Na tomto místě bude nově zastavovat v obou směrech také tramvaj číslo 16.

V obratišti jsou zřízeny také nové zastávky, a to na vnější koleji (odjezdy směr Ústřední dílny DP), na střední koleji (odjezdy směr centrum), na vnitřní koleji (pouze výstupní). Také zde je nová zastávka v ulici Černokostelecké. Na obratišti u stanice metra linky A budou opět zastavovat také autobusy, přičemž se budou obracet uvnitř tramvajové smyčky.

Praha u stanice metra Depo Hostivař vytvořit kompaktní uzel veřejné dopravy

Kvůli tomuto projektu byl dlouze omezen provoz městské hromadné dopravy v Praze, protože autobusy nemohly zajíždět přímo ke stanici metra, a proto lidé museli přestupovat složitěji. DPP začal s výstavbou smyčky mezi stanicí metra, křivatkou Černokostelecké a Sazečské ulice a záchytným parkovištěm P+R 15. března. Nově se tak přiblíží tramvajové zastávky až k metru. DPP navíc chce realizaci tohoto projektu posunout na další úroveň. Po dokončení chce město Praha u stanice metra Depo Hostivař vytvořit kompaktní uzel veřejné dopravy s kapacitním parkovištěm P+R a železniční stanicí.

Publikoval: Karel  Geba (Zdroj: DPP)

 

zpět na články

inzerce

nahoru