Otevřít menu
Doprava dnes
-

ČD Bus má novou pobočku v Plzeňském kraji

Dceřiná firma společnosti České dráhy má nově pobočku i v Plzeňském kraji, konkrétně ve městě Kralovice. Naplňuje se tím tak plán zajišťování náhradní autobusové dopravy v rámci celé ČR.

15:39 / 21. února 2023
ČD Bus má novou pobočku v Plzeňském krajii

Foto: ČD Bus má novou pobočku v Kralovicích. Zdroj: pixabay.com

Autobusový dopravce ČD Bus zřídil novou pobočku v Kralovicích nedaleko Plzně. Nová pobočka je již personálně pokryta, dopravce má nyní domluvených 11 řidičů, s dalšími zájemci ještě probíhají jednání. Od 6. března bude ČD Bus zajišťovat náhradní autobusovou dopravu během výluk v úsecích Stříbro – Cheb a Plzeň – Třemošná, v dubnu např. při výluce v úseku Plzeň – Železná Ruda-Alžbětín.

„V první fázi jsme do regionu dislokovali deset autobusů a v brzké době tento počet navýšíme na dvacet. Po Plzeňském kraji budou následovat další provozovny. Lokality už máme vybrané, řešíme vhodná konkrétní umístění. Hlavní provozovna společnosti zůstává na jižní Moravě, kde máme aktuálně 60 autobusů,“ uvedl Adam Svojanovský, předseda představenstva společnosti ČD Bus.

Firma se kromě rozšiřování své působnosti chce v letošním roce zaměřit i na rozvoj vozového parku. Plánuje totiž pořídit 10 nových autobusů.

 „Aktuálně má ČD Bus k dispozici 80 autobusů. V příštích letech by se měl jejich počet až zdvojnásobit. Cestující se mohou těšit na nová vozidla, která budou přizpůsobena přepravě osob na invalidním vozíku nebo dětských kočárků. Běžným standardem se stane také klimatizace,“ informoval Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Dopravce ČD BUS také průběžně nabízí nová pracovní místa, a to nejen na hlavní pracovní poměr napříč celou republikou.

České dráhy se rozhodly k založení ČD Bus především kvůli příliš vysokým cenám externích dodavatelů za zajištění náhradní autobusové dopravy. Autobusy společnost využívá během výluk a mimořádných událostí.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru