Otevřít menu
Doprava dnes
-

ČD-Telematika obměnila dozorčí radu, v jejím čele stanul Krapinec

Novým předsedou dozorčí rady telekomunikační společnosti ČD-Telematika se stal generální ředitel Českých drah (ČD) Michal Krapinec. Nahradil Václava Nebeského, který odstoupil. Kromě předsedy Krapince usedli v dozorčí radě také dva noví členové, jimiž jsou Michal Kraus a Tomáš Vrbík. O změnách v obsazení statutárních orgánů dnes informoval server Lupa.cz.

11:00 / 29. dubna 2022
ČD-Telematika obměnila dozorčí radu, v jejím čele stanul Krapineci

Foto: mdcr.cz

Krapinec dosud ve společnosti ČD-Telematika zastával funkci předsedy představenstva. To zůstává po jeho odchodu dvoučlenné, ve složení David Wolski a Tomáš Businský. "Třetího člena postupně doplní představenstvo Českých drah,” uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Společnost ČD-Telematika poskytuje internetové, datové a hlasové služby včetně služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických a telekomunikačních sítí. Firma, která má více než 500 zaměstnanců, působí také v dopravě, kde spolupracuje s Českými drahami na vybavení vlaků bezpečnostními technologiemi. Stoprocentním vlastníkem firmy jsou České dráhy od loňského června, kdy odkoupily 29 procentní podíl od finanční skupiny PPF.

V roce 2020 ČD-Telematika zaznamenala zisk před zdaněním 66,9 milionu korun. Tržby činily 1,67 miliardy korun.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru