Otevřít menu
Doprava dnes
-

Celostátní soutěž Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku 2021 zná své vítěze!

Ve čtvrtek 22. září 2022 proběhl Galavečer v Betlémské kapli v Praze, kde byli oceněni soutěžící v 19. ročníku celostátní soutěže Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku 2021. Ceny obdrželi i úspěšní řešitelé problémů z řad studentů vysokých škol. Tituly předali 1.  místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Věra Kovářová a ministr dopravy ČR Martin Kupka.

14:29 / 26. září 2022
Celostátní soutěž Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku 2021 zná své vítěze!i

Foto: Předávání cen za českou dopravní stavbu roku 2021. Zdroj fotky: Facebook Martina Kupky.

Celá soutěž se konala pod záštitou ministerstev dopravy a průmyslu a obchodu, Státního fondu dopravní infrastruktury a ČVUT. Na akci se také podílely ČKAIT, ŘSD ČR, Hlavní město Praha, TSK, SDT, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká silniční společnost. organizátorem byla společnost TOP EXPO.

Cílem soutěže je každý rok vytvořit profesionální prezentace zlepšující dopravní infrastrukturu v ČR, obor českého dopravního stavitelství a inženýrských profesí. Dalším cílem bylo podpořit dopravní politiku ČR, Akční plán rozvoje ITS, Národní akční plán čisté mobility, iniciativy SMART CITY a PRŮMYSLU 4.0, Implementaci metody BIM jako prostředku k zefektivnění procesu výstavby a Národní strategii bezpečnosti silničního provozu.

Ocenění obdržely stavby jako nový úsek dálnice D35 Opatovice – Časy, modernizace mostu v Přelouči, rekonstrukce mostu přes Labe v Čelákovicích, rekonstrukce silnice II/272 Lysá nad Labem, prodloužení podchodu ve stanici Praha Hlavní nádraží a úprava ohlaví plavební komory Hořín. Ocenění pro české dopravní stavby roku předal ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a řekl: „Všem oceněným velmi gratuluji a přeji jim i do budoucna dobrou práci a skvělé výsledky. Za našimi dopravními stavbami je poctivá a dobrá práce spousty lidí a já jsem moc rád, že jsem jim mohl za jejich práci poděkovat.“

Autor: Petr Dejnožka (Zdroj: TOP EXPO)

Celostátní soutěž Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku 2021 zná své vítěze! Foto: Předávání cen za českou dopravní stavbu roku 2021. Zdroj fotky: Facebook Martina Kupky..
zpět na články

inzerce

nahoru