Otevřít menu
Doprava dnes
-

Češi se opět chystají více cestovat mimo Evropu. Oblíbenými cíli jsou New York i Omán

Z provedených rezervací u společnosti Student Agency vyplývá, že se Češi opět ve větší míře chystají cestovat mimo Evropu. Oblíbenými cíli jsou například země v jihovýchodní Asii, New York, Austrálie, Dubaj nebo Japonsko.

15:43 / 12. ledna 2023
Češi se opět chystají více cestovat mimo Evropu. Oblíbenými cíli jsou New York i Ománi

Foto: Češi se opět chystají více cestovat mimo Evropu. Zdroj: pixabay.com

Po odeznění pandemie covidu-19 se Češi chystají více cestovat do vzdálenějších mimoevropských destinací. Lidé mají o cestování zájem navzdory tomu, že se oproti předcovidovému roku 2019 zvýšily ceny letů. Cestování po Evropě vyjde zhruba o 13 % dráž, u dálkových letů je to průměrně o 21 %.

„Například do Austrálie je možné koupit zpáteční letenku za 26.300 korun. Do Japonska, které se od října po dvou letech otevřelo turistům, začíná cena zpáteční letenky z Prahy na 17.500 korunách,“ uvedla Martina Hrnčířová, ředitelka prodeje Student Agency Travel.

Zvýšený prodej jízdenek byl zaznamenán už minulý rok. Letos by se měly do Evropy vrátit některé letecké společnosti, což by mělo růst cen letenek zastavit.

U společnosti Student Agency patřily loňský rok k nejoblíbenějším dálkovým destinacím města New York a Bangkok. V rámci Evropy se nejvíce létalo do Barcelony, Paříže, Říma či Londýna. Často vyhledávanou destinací byly také Brusel a Frankfurt nad Mohanem. Zde se totiž nacházejí letiště, odkud se dále létá do celého světa.

Za posledních několik let se v letní sezoně létá nejčastěji do Středomoří, na Kanárské ostrovy či na Madeiru v Atlantiku. Turisté se postupně vracejí i do Tuniska. Fenoménem posledních měsíců je však dovolená v Ománu, který se nachází na Arabském poloostrově.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru