Otevřít menu
Doprava dnes
-

České dráhy přidají během Velikonoc posilové vozy

Lze očekávat, že nadcházející velikonoční svátky si vyžádají zvýšenou poptávku po cestování. Proto společnost České dráhy posílí v tyto dny dálkové spoje, a to především z Prahy do regionů.

11:43 / 6. dubna 2023
České dráhy přidají během Velikonoc posilové vozyi

Foto: České dráhy během Velikonoc přidají na trať posilové spoje. Zdroj: České dráhy

České dráhy během Velikonoc posílí dálkové spoje na páteřních linkách. Především půjde o linky z hlavního města do regionů, na které společnost přidá pravidelné posilové vozy. V souvislosti s prodlouženým víkendem a nadcházejícími velikonočními prázdninami vyjely některé posilové vozy na trať už včera odpoledne anebo vyjedou během dnešního dne.

Do Prahy se posílené spoje budou vracet v pondělí odpoledne a v úterý ráno. Posilové vozy jsou řazeny v různých dálkových linkách, např. z Prahy na Moravu do Ostravy/Bohumína, na Valašsko i Slovácko, do Českých Budějovic, Chebu nebo do Hradce Králové.

Cestující by však i přes posílení spojů měli ve špičkách očekávat vysoké obsazení vozů. Z tohoto důvodu doporučují České dráhy včasné pořízení rezervací. Pasažéři, kteří se rozhodnou cestovat bez místenky, by měli zvážit cestování mimo špičkové časy, případně využít k přepravě jiný, méně frekventovaný den.

Přehled volných a obsazených míst v jednotlivých vozech je dostupný e-shopu Českých drah či v aplikaci Můj vlak.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru