Otevřít menu
Doprava dnes
-

Českobudějovický dopravní podnik ukončuje prodej jednotlivých jízdenek u externích prodejců

Dopravní podnik města České Budějovice, a.s. (DPMCB) se rozhodl doprodat aktuální zásoby papírových jednotlivých jízdenek u externích prodejců a v kancelářích zákaznického centra. Cestující si tak jízdenky budou moci koupit především virtuální cestou nebo v jízdenkomatech.

10:23 / 7. listopadu 2022
Českobudějovický dopravní podnik ukončuje prodej jednotlivých jízdenek u externích prodejcůi

Foto: Papírové jízdenky. Zdroj: sdp-cr.cz

Doprodejem aktuálních zásob papírových jednotlivých jízdenek bude ukončen jejich prodej v trafikách a v zákaznickém centru. Zákazníci si však stále budou moci tyto jízdenky zakoupit za sjednocené ceny formou virtuálních jízdenek ve vozech MHD, tištěné z jízdenkových automatů, v aplikaci Sejf nebo jako SMS.

K tomuto rozhodnutí vedla DPMCB skutečnost, že významný výrobce cenin přerušil produkci jízdenek. Kvůli tomu nebude dopravce již další jízdenky pro osobní prodej poptávat. „V letošním roce jsme doplnili možnost zakoupení virtuálních jízdenek ve vozech MHD, díky čemuž je pořízení jízdného snadno dostupné i tam, kde jízdenkomat či externí prodejce chyběl,“ připomněl nedávné rozšíření nabídky jízdenek Slavoj Dolejš, ředitel DPMCB.

Pro cestující, kteří jsou na papírové jízdenky zvyklí a dále je budou chtít využívat, bude i nadále k dispozici 43 automatů na jejich výdej. Rozmístění těchto jízdenkomatů naleznou zákazníci na webových stránkách dopravního podniku (dpmcb.cz).

DPMCB bude ještě v následujících měsících o finálním ukončení prodeje své cestující informovat.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: SPD ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru