Otevřít menu
Doprava dnes
-

Čeští dopravci okamžitě zareagovali a nabízejí pomoc Ukrajině!

Také čeští dopravci se ve velkém připojují k vlně solidarity s válkou zasaženou Ukrajinou a prakticky bez sebemenšího váhání se přidávají k pomoci. Informoval o tom ČESMAD BOHEMIA.

16:48 / 28. února 2022
Čeští dopravci okamžitě zareagovali a nabízejí pomoc Ukrajině!i

Foto: Ilustrační fotka (ČT24).

Prezident Sdružení ČESMAD BOHEAMIA Josef Melzer poskytl vyjádření k nemalé pomoci českých dopravců válkou zasažené Ukrajiny: „Jsme velmi potěšeni, že čeští dopravci okamžitě zareagovali a nabízejí na pomoc Ukrajině volné kapacity kamionů, autobusů, ale i speciální techniku na dopravu stavebních strojů nebo vojenského materiálu. Na naši výzvu se bezprostředně přihlásily desítky členů, kromě toho mnoho firem pomáhá již individuálně.“

Každého jistě zajímá, o jakou pomoc se přesně jedná. „ČESMAD BOHEMIA také zajišťuje informace o podmínkách na hranicích, odbavení vozidel a nezbytných formálních procedurách. Členové Sdružení nabídli svá vozidla s posádkami a my je dáváme k dispozici krizovému štábu Ministerstva dopravy,“ vysvětluje generální tajemník Sdružení ČESMAD BOHEMIA Vojtěch Hromíř. „Rovněž se na nás mohou obrátit i další organizace zajišťující pomoc, ať už potřebují přepravit materiál nebo osoby. Doufáme, že ozbrojená část konfliktu skončí co nejdříve, a jsme připraveni pomáhat i při následném překonávání jejích tragických následků,“ zdůrazňuje Hromíř.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČESMAD BOHEMIA)

zpět na články

inzerce

nahoru