Otevřít menu
Doprava dnes
-

Cestu napříč Jeseníky obstarává sezonní autobusová linka

Jeseníky jsou letos pro turisty opět dostupnější. Od víkendu v tomto regionu funguje speciální autobusová linka, díky které se cestující pohodlně dostanou z Ostravy, Opavy nebo Bruntálu až na Červenohorské sedlo a zpět.

15:11 / 14. června 2023
Cestu napříč Jeseníky obstarává sezonní autobusová linkai

Foto: Jeseníky. Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Autobusová linka, která spojuje moravskoslezskou i olomouckou část Jeseníků, je opět v provozu. Cyklobus poprvé vyjel v neděli 11. června a fungovat bude až do 10. září. Jedná se o přímé spojení z Ostravy přes Opavu, Bruntál, Malou Morávku a Červenohorské sedlo až do Koutů nad Desnou. Autobus přepravuje cestující jak o víkendech, tak o svátcích. Kapacita cyklovleku je sedm kol.

Jsem ráda, že se nám podařilo lidem opět nabídnout přímé propojení východní a západní části Jeseníků, které leží na území Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Ze zkušeností víme, že turisty a cyklisty hranice regionů nezajímají, chtějí se pohodlně dostat na výlet do hor a užít si krásnou přírodu a pohyb na čerstvém vzduchu,“ uvedla Šárka Šimoňáková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

I v letošním roce finančně podpořila provoz linky olomoucká i moravskoslezská centrála cestovního ruchu. „Je skvělé, že se nám podařilo propojit oba kouty těchto krásných hor. Lidé budou moci například nechat auto na parkovišti v moravskoslezské části Jeseníků, vydat se na hřebenovou túru do olomoucké části a pak se autobusem dostanou pohodlně zpět k vozu,“ řekl Petr Koudela, jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism.

Z mnoha zastávek tohoto spoje lze navíc naplánovat zajímavý výlet. „Lidé se mohou napojit na různé turistické trasy nebo cyklistické stezky. Zároveň autobus zastavuje i v Karlově Studánce, kde v srpnu budeme ve spolupráci s krajem pořádat Pojez fest. Zájemci se tak budou moci na akci dostat pohodlně autobusem a nemusí složitě řešit parkování u lázeňské obce,“ doplnil Koudela.

V den konání zmíněného festivalu bude zřízena ještě jedna autobusová linka mezi Ostravou a Karlovou Studánkou, aby byla akce pro návštěvníky snáze dostupná.

Více informací o speciální autobusové lince je k dispozici na webu Severní Morava Travel nebo na stránkách IDOS.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Moravskoslezský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru