Otevřít menu
Doprava dnes
-

Cestující se mohou těšit z nových a pohodlných nástupišť v Roudnici nad Labem

Správa železnic slavnostně ukončila rekonstrukci nástupišť v Roudnici nad Labem. Díky normové výšce 550 milimetrů nad kolejí se nacházejí v úrovni podlahy moderních vlaků, navíc jsou bezbariérově přístupná. Práce ve stanici probíhaly od srpna 2021, provedly je společnosti Chládek & Tintěra a MONZAS. Celkové náklady činí 425 milionů korun.

11:14 / 25. května 2023
Cestující se mohou těšit z nových a pohodlných nástupišť v Roudnici nad Labemi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: SŽ.

Cestující v Roudnici nad Labem mohou nyní pohodlně nastupovat do vlaků u celkem pěti staničních kolejí

Cestující v Roudnici nad Labem mohou nyní pohodlně nastupovat do vlaků u celkem pěti staničních kolejí. K vybudování tří nových nástupišť bylo potřeba provést nezbytnou změnu konfigurace kolejiště. Už existující ostrovní nástupiště mezi dvěma stávajícími kolejemi pak dělníci zrekonstruovali a současně provedli potřebné zvýšení jeho nástupních hran. Zásadní obnovou prošel podchod, a to i v souvislosti s výstavbou výtahů pro zajištění bezbariérového přístupu. Nutné stavební úpravy proběhly také ve výpravní budově, opravilo se i schodiště a doplnil nový orientační systém.

Nástupiště a podchod dostaly moderní osvětlení, provoz v celé stanici monitoruje kamerový systém. Nezbytnými úpravami prošlo rovněž trakční vedení a zabezpečovací zařízení ve stanici a v přilehlých traťových úsecích. Stavba Rekonstrukce nástupišť a zřízení bezbariérových přístupů v žst. Roudnice n. L. je navržena k financování Evropskou unií z Nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility; RRF) v rámci Národního plánu obnovy.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Správa železnic)

zpět na články

inzerce

nahoru