Otevřít menu
Doprava dnes
-

Statistická zajímavost: Cestující v pardubické MHD nejčastěji platí jízdné bankovní kartou

Cestující v městské hromadné dopravě v Pardubicích nejčastěji platí jízdné bankovní kartou. Umožňuje jim to odbavovací systém, který dopravní podnik instaloval před rokem.

6:21 / 19. května 2022
Statistická zajímavost: Cestující v pardubické MHD nejčastěji platí jízdné bankovní kartoui

Foto: Ilustrační fotka platby jízdného v MHD (Zdroj: ostrava.cz).

Během jednoho roku provedli pasažéři dva miliony plateb. ČTK to prozradil ředitel podniku Tomáš Pelikán. „Tak velké číslo jsme opravdu nečekali. Možnost úhrady jízdného bezkontaktní platební kartou s variantou odbavení emulovanou platební kartou v chytrém telefonu nebo hodinkách využívá většina našich cestujících,“ řekl Pelikán.

V Pardubicích si lze také koupit papírovou jízdenku, platit pomocí elektronické peněženky, kterou mají cestující na Pardubické kartě, pak jsou také k výběru časové jízdenky.

Cestující, který platil dvoumiliontou jízdenku bankovní kartou, se svezl v sobotu linkou číslo 6. Tohoto cestujícího podnik odmění. Nastoupil do šestky na zastávce S. K. Neumanna v 13:34, v internetovém bankovnictví bude mít kód transakce 9BDmHM. Ozvat se může na e-mail infolinka@dpmp.cz nebo telefonicky na číslo 466 899 899, uvedla mluvčí podniku Jitka Malinská. Shodnou okolností to byl den, kdy podnik slavil dnem otevřených dveří 70 let trolejbusové dopravy ve městě.

 

Publikoval: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru