Otevřít menu
Doprava dnes
-

Chrudim zvažuje výstavbu parkovacích domů u sídliště U Stadionu

Chrudim chce rozšířit možnosti parkování u sídliště U Stadionu. Za městským okruhem by vedle stanice záchranné služby mohly stát dva až tři parkovací domy, řekl ČTK místostarosta Aleš Nunvář (Piráti). Na jejich financování by se mohli podílet i obyvatelé sídliště.

19:09 / 12. února 2022
Chrudim zvažuje výstavbu parkovacích domů u sídliště U Stadionui

Foto: chrudim.eu

Město již má hotovou studii, celkem by mohlo vzniknout zhruba 200 až 300 parkovacích míst. "Zatím mapujeme poptávku a hledáme funkční model. Jedna z možností je, že by si lidé mohli v parkovacím domě koupit svoji uzamykatelnou garáž, kde by si mohli uschovávat i další věci, třeba zimní vybavení. Na sídlišti je obvykle problém nejen s parkováním, ale i s úložnými prostorami," uvedl Nunvář.

V letošním roce radnice v lokalitě vybuduje alespoň jednoduché parkoviště se štěrkovým povrchem. Pro ně bude nutné udělat sjezd z městského okruhu.

Chrudim se už v minulosti zabývala tím, jak lze možnosti parkování na sídlišti U Stadionu rozšířit. V režii města nebo soukromého investora se zvažovalo napůl do země zapuštěné parkoviště na volném prostranství. Bylo by průjezdné, bez nosných sloupů, strop by kryla vrstva zatravněné zeminy a poskytovalo by místo pro dvě desítky aut. Zatím se tato úvaha neuskutečnila.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru