Otevřít menu
Doprava dnes
-

Chystá se další Speed Marathon

V průběhu února se může veřejnost zapojit do výběru míst, kde by v Libereckém kraji měli policisté měřit rychlost. Lidé mohou poradit s tím, jaké úseky jsou nebezpečné či problematické a v kterých místech řidiči rychlostní limity často překračují.

20:01 / 2. února 2022
Chystá se další Speed Marathoni

Foto: pixabay.com

Policie ČR chystá další ročník akce s názvem Speed Marathon. Jedná se o preventivní akci v rámci celoevropské kampaně ROADPOL zaměřenou na kontrolu dodržování rychlosti v problémových místech, kde řidiči jezdí rychleji, než je bezpečné a dovolené – v blízkosti škol, v nepřehledných místech a podobně.

„Rádi bychom znali i váš názor. Znáte riziková místa? Víte o úseku, kde řidiči porušují předpisy? Zapojte se do výběru míst, kde budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost na našich silnicích. Vaše tipy můžete zaznamenat na www.bezpecnecesty.cz,” vybídla veřejnost ke spolupráci Hana Rubášová, mluvčí Policejního prezidia.

Během preventivní policejní akce se pak bude měřit rychlost nejen v úsecích vytipovaných veřejností, ale také policisty. Hlasování veřejnosti probíhá od 1. do 28. února na www.bezpecnecesty.cz za pomoci interaktivní mapy.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (Zdroj: liberecky.denik.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru