Otevřít menu
Doprava dnes
-

Chystá se rekostrukce stanice metra Kačerov!

Pražský dopravní podnik (DPP) nelení. Pražská organizce, která zajišťuje MHD, chce zrekonstruovat stanici metra Kačerov na lince C. Mělo by také dojít na vybubování nových eskalátorů a výtahu pro bezbariérový přístup. DPP vypsal zakázku na předpokládanou hodnotu 23 milionů korun, sdělila mluvčí DPP Aneta Řeháková. Práce by měly začít příští rok.

18:05 / 23. srpna 2022
Chystá se rekostrukce stanice metra Kačerov! i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: Magistrát hlavního města Prahy.

Podnik naposledy bezbariérově upravil stanici metra Karlovo náměstí

Rekonstrukce bude  spočívat v úpravách veřejných a služebních prostor mimo vestibul, vybudování tří nových ramen pohyblivých schodů a výměně jednoho stávajícího a přestavbě nákladního výtahu tak, aby umožňoval bezbariérový přístup do stanice. Firma, kterou DPP hledá, zajistí dokumentaci pro stavební povolení a autorský dozor. Náklady na rekonstrukci budou známy po vypracování projektu. Práce na Kačerově by měly započít příští rok a předpokládá se jejich dokončení do roku 2025.

Podnik naposledy bezbariérově upravil stanici metra Karlovo náměstí, ve které otevřel výtah v květnu loňského roku. Koncem roku 2020 se výtahu pro rodiče s kočárky a handicapované dočkala stanice metra C Opatov. Příští rok v únoru se kvůli rekonstrukci a stavbě bezbariérového vstupu na deset měsíců uzavře stanice linky A Jiřího z Poděbrad a v plánu jsou i opravy stanic Flora, Hradčanská nebo Želivského. Podnik také vyměňuje pražce na lince C, modernizuje zabezpečovací zařízení a vyměňuje stropní desku ve stanici metra C Florenc. Pražské metro má 61 stanic, bezbariérových je 46.

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru