Otevřít menu
Doprava dnes
-

Čtyři dny nepojede metro na části linky C. Důvodem je výměna pražců

Ode dneška je mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum na lince C přerušený provoz. Kvůli výměně pražců metro v uvedeném úseku nepojede do noci z pondělí na úterý. Dočasně jej nahradí autobusy s označením XC. Podrobné informace o výluce metra zveřejnil na svém webu Dopravní podnik.

 

12:07 / 15. dubna 2022
Čtyři dny nepojede metro na části linky C. Důvodem je výměna pražců i

Foto: prazsky.denik.cz/ Swietelsky Rail CZ

Aneta Řehková, mluvčí dopravního podniku, již před časem ČTK sdělila, že podnik ve zmíněném úseku vymění 605 dřevěných pražců za betonové. Z toho 170 pražců ve stanici Vyšehrad a 435 v části trasy z I. P. Pavlova na Muzeum. Vedle toho provede podnik další opravy na Nuselském mostě.

Autobusy XC nahrazující metro v době výluky pojedou v trase Pražského povstání, Vyšehrad, I. P. Pavlova, Muzeum a Hlavní nádraží. Současně bude posílen provoz autobusové linky číslo 135 a pro linky číslo 134 a 193 se přesune zastávka Pražského povstání pro směr Dvorce asi o 30 metrů vpřed.

Další letošní výměny plánuje podnik na začátek letních prázdnin a od 17. do 20. listopadu. Víkendové výluky čekají provoz na lince C také v úseku Nádraží Holešovice - Hlavní nádraží. Zde bude vyměňována stropní deska nad vestibulem stanice Florenc. První z víkendových výluk je plánována ve druhé polovině května, další v létě.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru