Otevřít menu
Doprava dnes
-

Cyklostezka Bečva láká cyklisty na novou lávku a další kilometry navíc

Koncem června byla otevřena další část budované cyklostezky Bečva. Konkrétně se jedná o úsek mezi obcemi Černotín a Ústí, který navazuje na již hotové části cyklostezky, jež Olomoucký kraj podpořil v minulých letech.

18:08 / 12. července 2023
Cyklostezka Bečva láká cyklisty na novou lávku a další kilometry navíci

Foto: Nově otevřená lávka na cyklostezce Bečva. Zdroj: Olomoucký kraj

Další etapa cyklostezky Bečva je hotová. Těsně před zahájením hlavní cyklistické sezony totiž došlo k otevření nového úseku. Cyklostezka Bečva má pro Olomoucký kraj strategický význam. Aktuálně je její délka několik desítek kilometrů a cyklistům nabízí pohodlnou a bezpečnou jízdu podhůřím Beskyd a okolím Bečvy.

„Cyklostezka Bečva je na koordinaci velmi náročný projekt, přesto se ho daří realizovat tak, aby na sebe jednotlivé etapy navazovaly. Olomoucký kraj do této části projektu investoval dvanáct a půl miliónu korun,“ informoval Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Na financování projektu se podílel i Státní fond dopravní infrastruktury, dále město Hranice, obce Černotín a Ústí ve spolupráci s Mikroregionem Hranicko.

„Na tomto projektu je pěkně vidět, jak úspěšně kraj spolupracuje s dalšími institucemi a investory. Náročné bylo především založení stavby lávky a její uchycení. Lávka, po které cyklostezka vede, spojuje oba břehy Bečvy,“ doplnil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Olomoucký kraj podporuje stavbu zmíněné cyklostezky už několik let. Hejtmanství tím plní své programové prohlášení, ve kterém se zavázalo budovat nejen cyklostezky, ale i ostatní potřebné zázemí pro cyklisty.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Olomoucký kraj)

Cyklostezka Bečva láká cyklisty na novou lávku a další kilometry navíc Foto: Lávka je v provozu od 29. června. Zdroj: Olomoucký kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru