Otevřít menu
Doprava dnes
-

D10 a D11 čeká v noci na neděli uzavírka

Řidiči ve středních Čechách musejí v noci na neděli počítat s uzavírkami na dálnicích D10 a D11. U Kosmonos na Mladoboleslavsku budou stavbaři bourat most nad D10 na Horní Stakory. U Poděbrad na Nymbursku bude D11 neprůjezdná kvůli diagnostickému průzkumu a zatěžovací zkoušce lanového mostu.

9:20 / 2. dubna 2022
D10 a D11 čeká v noci na neděli uzavírkai

Foto: irozhlas.cz

Na dálnici D10 silničáři zastaví provoz od dnešních 19:00 do neděle 9:00 mezi exity 44 na Kosmonosy a 53 na Bakov nad Jizerou. Už ráno uzavřou pomalý jízdní pruh ve směru na Prahu a totéž učiní po poledni na opačné straně. Úplná uzavírka přijde na řadu večer s demolicí mostu, bourací práce mají skončit v neděli ráno. Objízdné trasy budou vyznačeny přes Kosmonosy a Horní Bousov. Cestáři předpokládají, že nejdříve obnoví provoz v rychlém pruhu ve směru na Prahu, poté v rychlém pruhu na Turnov a zbytek dálnice zprovozní odpoledne.

Most u Kosmonos je v havarijním stavu, stavbaři ho nahradí novým. Předpokládaná cena je přes 69 milionů korun, nový most přes dálnici budou moci řidiči využívat koncem letošního roku.

V noci na neděli bude také od 22:30 do 6:30 zcela uzavřena dálnice D11 mezi sjezdem 42 na Libici nad Cidlinou a sjezdem 39 Kluky. Řidiči budou muset použít objízdnou trasu přes Poděbrady. Stejná uzavírka je plánována i v noci na neděli 10. dubna.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru