Otevřít menu
Doprava dnes
-

D35 razí kupředu. Další úsek má vydané územní rozhodnutí

Dálnice D35 pokračuje v úspěšných přípravách dosud nepostavených úseků. Generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl na svém Twitteru zveřejnil posun na úseku Staré Město - Mohelnice.

10:45 / 9. února 2023
D35 razí kupředu. Další úsek má vydané územní rozhodnutí

„Na stavbu “D35 Staré Město - Mohelnice” po zpětvzetí odvolání nabylo územní rozhodnutí právní moci. Jedná se o důležitý krok v přípravě, který umožní řešit získání stavebního povolení a majetkoprávní přípravu. Dokumentace pro stavební povolení byla zpracována v předstihu, aby příprava mohla plynule pokračovat," nechal se na Twitteru slyšet generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Po nabytí právní moci územního rozhodnutí na úsek “D35 Staré Město - Mohelnice” jsou v úseku mezi Ostrovem a Mohelnicí (celkem 77,4 km) s výjimkou úseku Litomyšl - Janov (10,3 km, zde je podaná žádost o vydání společného rozhodnutí) v právní moci územní rozhodnutí již na všechny dílčí stavby," dodal Mátl. 

ŘSD otevřel v prosinci loňského roku doposud poslední úsek D35, a to mezi Časy a Ostrovem.

Nejdelší plánovaný úsek D35 v Královéhradeckém kraji se posunul blíže ke své realizaci. Ministerstvo dopravy ČR zahájilo stavební řízení na 76 hlavních stavebních objektů (např. hlavní trasa, stavba mimoúrovňové křižovatky Chomutice, dálniční mosty, objekty kanalizace, retenční nádrže, protihlukové stěny či zábrana proti náletům ptactva) nového úseku Úlibice – Hořice, jehož délka bude 16,3 km. Jde o předposlední úsek D35 ve směru od severozápadu, který se bude stavět. Zahájení výstavby se předpokládá v příštím roce. Na úseku pokračuje majetkoprávní příprava, kdy má ŘSD vykoupeno přes 70% pozemků potřebných pro stavbu. Zároveň také běží doplňkový geotechnický průzkum. Úsek přímo naváže na stavbu Hořice – Sadová, která už má vydané pravomocné stavební povolení, probíhá u ní soutěž na zhotovitele a také záchranný archeologický průzkum. U této části se plánuje zahájení v letošním roce.

Dálnice D35 by měla být kompletně hotová v roce 2029.

Autor: Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru