Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dálnice D10 bude od dnešního večera na několik hodin uzavřena

Úsek dálnice D10 mezi sjezdem č. 46 u Kosmonos a sjezdem č. 53 na Bakov nad Jizerou uzavřou silničáři dnes večer v souvislosti s montáží nosníků nového mostu přes dálnici. Objížďka bude vedena po značených objízdných trasách. O plánované uzavírce informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

8:32 / 3. září 2022
Dálnice D10 bude od dnešního večera na několik hodin uzavřena i

Foto: Martin Veselý / boleslavsky.denik.cz

Dálnice D10 mezi Kosmonosy a Bakovem nad Jizerou bude obousměrně uzavřena od dnešních 21:00 do zítřejších 5:00.

Objížďky osmikilometrového úseku povedou přes Kosmonosy nebo Bakov nad Jizerou po silnicích druhé a třetí třídy, ve směru na Liberec částečně po silnici I/38.

Objízdná trasa ve směru na Liberec: EXIT 46 – silnice I/38 a sil. I/38A - ul. Průmyslová v Kosmonosech – ul. Boleslavská v Kosmonosech – ul. Debřská a Hradišťská v Kosmonosech ve směru na Bakov nad Jizerou – silnice Chudoplesy a Bakov nad Jizerou – EXIT 53 – dálnice D10 (směr Liberec)

Objízdná trasa ve směru ve směru na Prahu: EXIT 53 – Bakov nad Jizerou, Chudoplesy a Kosmonosy – ul. Debřská v Kosmonosech – ul. Boleslavská v Kosmonosech - silnice I/38 a sil. I/38A.

Původní most, který byl již v havarijním stavu, stavbaři zdemolovali letos v dubnu. Nový širší most doplněný cyklostezkou by měl být v provozu do konce roku.

Investorem stavby je Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Částka nákladů se pohybuje kolem 70 milionů korun.

Další omezení

Motoristé musí počítat také s tím, že stále probíhá oprava povrchu obou jízdních pásů silnice I/38 mezi dálnicí D10 a tř. Václava Klimenta v Kosmonosech a také úprava okružní křižovatky Pod Loretou. Dokončovací práce budou probíhat zhruba do poloviny září. Provoz tak bude ještě lokálně omezen v rámci tzv. pracovního místa tam, kde nebude možné pracovat mimo vozovku

O víkendu čeká řidiče ještě další dopravní omezení, a to u Příšovic na Liberecku. V sobotu mezi 16:00 a 22:00 bude uzavřen jízdní pruh směrem na Turnov z důvodu stavby nového mostu.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD, ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru