Otevřít menu
Doprava dnes
-

Další etapa opravy Plavské ulice vedoucí z Českých Budějovic je dokončena

Jihočeský kraj dokončil další fázi opravy Plavské ulice, která z Českých Budějovic vyvádí dopravu směrem na jihovýchod a do satelitní oblasti kolem obce Roudné. Celková obnova vozovky stála přes 52 milionů korun! Novináře o tom informovala Hana Brožková z kanceláře jihočeského hejtmana.

13:39 / 5. června 2022
Další etapa opravy Plavské ulice vedoucí z Českých Budějovic je dokončenai

Foto: Plavskou ulici čeká další fáze rekonstrukce (Zdroj fotky: Deník/Edwin Otta).

Druhá fáze rekonstrukce silnice skončila proti plánovanému termínu o měsíc dříve. „Záleží nám na tom, aby rekonstrukční práce na jihočeských silnicích zatěžovaly řidiče co nejméně. Jedním z našich nejzásadnějších požadavků směrem ke zhotovitelům proto byla možnost předčasného zprovoznění Plavské k 1. červnu,“ upozornil náměstek jihočeského hejtmana Tomáš Hajdušek. „To se podařilo, a Jihočeši tak mohou komunikaci využívat. A to i přesto, že zde ještě pokračují práce na úpravách parkovišť a chodníků včetně přechodů," vypočítává Hajdušek,

Druhá fáze rekonstrukce se zabývala 800 metrů dlouhým úsekem. V obou etapách tak kraj opravil přes 1,6 kilometru silnice. Plavská ulice původně nebyla přizpůsobena pro chodce a cyklisty, což bylo důvodem toho, že se zde v posledních letech stalo několik vážných nehod. Vozovka navíc měla na mnoha místech nevyhovující šířku, protijedoucí nákladní vozidla a autobusy MHD proto musely významně zpomalit, aby se bezpečně minuly.

 

Autor: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru