Otevřít menu
Doprava dnes
-

Další ročník Dopravní konference a Silničního veletrhu klepe na dveře! Na co se můžeme tento rok těšit?

V tomto roce proběhne již 12. ročník Dopravní konference v Pardubicích, na tuto akci klasicky naváže 22. ročník Silničního veletrhu. Tyto akce jsou specifické tím, že se konají ve stejném městě, a to v Pardubicích, které jsou symbolem české dopravy. Co tyto dvě zajímavé akce ze světa české dopravy nabídnou? Na co se můžeme těšit?

11:34 / 27. března 2023
Další ročník Dopravní konference a Silničního veletrhu klepe na dveře! Na co se můžeme tento rok těšit?i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: DKSV.

Dopravní konference rozkrývá problematiku v Pardubickém kraji

Na začátku září, konkrétně 7. září 2023, se uskuteční jako první v pořadí Dopravní konference v Kongresovém centru Palác Pardubice. Program se plánuje od 12:00 do 16:30. Na toto odborné setkání jsou pozváni senátoři a poslanci Parlamentu ČR, Dopravní výbor Parlamentu ČR, zástupci Prešovského samosprávného kraje, představitelé MDČR, ŘSD, SFDI, KHK, SŽ, ČVC či ČKAIT. Diskutovat zajisté přijdou i starostové měst a obcí, Zastupitelstvo Pardubického kraje, ředitelé správ a údržeb silnic ČR, pracovníci krajů odpovídající za dopravu a stavitelství a ředitelé stavebních a silničních firem. „Stěžejními tématy konference budou rozvoj a financování dopravní infrastruktury v regionu východních Čech v nadcházejících letech s ohledem na strategie Ministerstva dopravy, dopravní uzel Pardubice, silniční hospodářství a dopravní obslužnost východočeského regionu, nejvýznamnější stavby Pardubického kraje, budoucnost regionální železniční a vodní dopravy a modernizace letiště v Pardubicích,“ prozrazují pořadatelé akce. Loňského ročníku se zúčastnil například Michal Kortyš, náměstek hejtmana Pardubického kraje pro dopravu, dále Jiří Svoboda ze Správy železnic či Miroslav Němec, ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Za SFDI nechyběl ředitel Zbyněk Hořelica, svou cestu si na akci našel i ředitel ŘSD Radek Mátl či Martin Kolovratník z Hospodářského výboru PSP ČR. „Konferenci hodnotím pozitivně hlavně z důvodu, že je to konference zabývající se všemi módy dopravy. V Pardubickém kraji a ve východních Čechách obecně se staví železnice, dálnice i silnice a já sem jezdím velmi rád. Tato konference má velký přínos pro to, aby stavby zde pokračovaly, protože Pardubický kraj, stejně jako celá Česká republika, si nové a moderní stavby zaslouží,” řekl na loňském ročníku konference generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Svůj názor řekl i ředitel Státního fondu dopraví infrastruktury Zbyněk Hořelica: „Je to unikátní konference, která letos začala svoji druhou dekádu. Má smysl, protože z těchto diskuzí s odborníky z dopravy často vzejde mnoho užitečného.” Přijďte si poslechnout zajímavé dopravní názory, navázat spolupráci či se jenom inspirovat.

Silniční veletrh láká zejména fanoušky silniční techniky

Den po Dopravní konferenci bude na programu 22. ročník Silničního veletrhu, který bude mít své místo v areálu Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Začátek veletrhu je naplánován na 9:00, přičemž předpokládaný konec je ve 14:00. „Jedná se o jednodenní venkovní prezentační výstavu pouze pro zvané odborníky v oboru silničního hospodářství a stavitelství. Veletrh je určen pro firmy z oblasti silničního hospodářství výrobce a prodejce silniční techniky, stavebních materiálů, dodavatele měst a obcí, SÚS a ŘSD, prodejce nákladních automobilů, stavebních strojů, technologických zařízení a jejich příslušenství, dodavatele dopravního značení, osvětlení a komunální techniky dodavatele stavebních prací,“ popisují veletrh pořadatelé. Přijďte tak 8. září 2023 zhlédnout zajímavé stroje, které se starají o silniční infastrukturu Pardubického kraje. Svou vizitku tento veletrh má, a to například z loňského ročníku. Na co přesně loňský veletrh lákal? „Veletrh byl složen ze tří oblastí – minulost, současnost a budoucnost. K vidění bylo několik historických vozidel TATRA, přes sedmdesát vystavovatelů, kteří prezentují svoje materiály, služby, technologie a nové výrobky z hlediska stavby i strojního vybavení. Co se týče budoucnosti, je to o recyklaci a odpadovém hospodářství,” prozradil ředitel SÚS Pardubického kraje Miroslav Němec a dodal k loňskému ročníku: Přežívají pouze užitečné věci, takže pokud návštěvníci vyhodnotí, že je to věc vhodná opakovaně ke zhlédnutí, tak má svoji životnost.“

Autor: Karel Geba

zpět na články

inzerce

nahoru