Otevřít menu
Doprava dnes
-

Damon Motors sází na vozidla připojená ke cloudu

Společnost Damon Motors je výrobce vysoce výkonné a plně elektrické pohonné jednotky HyperDrive pro motocykly. Tato firma připravuje svou datovou infrastrukturu pro motocykly, které by měly být připojeny ke cloudu, čímž by řidiči mohli získávat předem dané informace v provozu. Pro řešení tohoto projektu Damon Motors vybraly řešení EMQX Enterprise.

15:11 / 1. července 2022
Damon Motors sází na vozidla připojená ke cloudui

Foto: Motocykly Damon Motors. Zdroj fotky: Damon Motors.

Vozidla budou podle Damon Motors využívat řešení na bázi umělé inteligence připojené do cloudu, pokrývající prostor v okruhu 360° kolem vozidla, čím se zvýší výstraha a bezpečnost

Motocykly Damon, které se mají stát „nejchytřejšími a nejbezpečnějšími plně elektrickými motocykly na světě", budou využívat řešení na bázi umělé inteligence, připojené do cloudu, a pokročilý výstražný systém, pokrývající prostor v okruhu 360° kolem vozidla. Ten bude jezdce neustále upozorňovat na potenciální nebezpečí na silnici. Cloudové datové připojení EMQX, postavené na technologiích předního světového poskytovatele řešení pro připojení k internetu věcí, zajišťuje infrastrukturu pro zasílání datových zpráv, která umožňuje umělé inteligenci motocyklu s postupem času vylepšovat poskytovanou úroveň asistence.

„Řešení EMQX tvoří důležitou součást naší infrastruktury pro bezpečné a hromadné připojení motocyklů ke cloudu," prohlásil Rob Charter, ředitel pro technické záležitosti společnosti Damon.

EMQX je cloudová platforma pro zasílání zpráv v rámci internetu věcí (IoT), která umožňuje navýšení kapacity až na úroveň 100 milionů souběžných připojení zařízení. Využívá open-source technologie clusteringu a otevřené standardní protokoly IoT, jako je například protokol Message Queuing Telemetry Transport (MQTT). Řešení EMQX dokáže ze zařízení IoT, jako jsou senzory ve vozidlech, bezpečně přenášet do cloudu velké objemy dat a spolehlivě doručovat řídicí zprávy z cloudu zpět do daných zařízení.

Bezpečnostní systém CoPilot společnosti Damon shromažďuje údaje o situaci na silnici a jízdě pomocí sady kamer, radarů a také nevizuálních senzorů

Bezpečnostní systém CoPilot společnosti Damon shromažďuje údaje o situaci na silnici a jízdě pomocí sady kamer, radarů a také nevizuálních senzorů. Jeho palubní neuronová síť nepřetržitě vyhledává potenciální nebezpečí a upozorňuje na ně jezdce prostřednictvím hmatové zpětné vazby na řídítkách, LED diod integrovaných v čelním skle, přední a zadní kamery a radarových displejů s velkým dosahem.

Na základě dat shromážděných jednotlivými motocykly a informací o okolním prostředí z celého světa, sdílených prostřednictvím platformy EMQX, se bude umělá inteligence řešení CoPilot postupem času zdokonalovat a poskytovat ještě užitečnější interakce, přizpůsobené chování jednotlivých řidičů.

„Aktivity společnosti Damon Motors, související s řešením CoPilot, představují obrovský skok kupředu v oblasti konektivity vozidel a bezpečnosti jezdců," okomentoval prezentované možnosti Dylan Kennedy, generální ředitel společnosti EMQ Technologies a dodal:Vyžadují kombinaci přesného snímání, edge computingu, strojového učení a mobility, což je opravdu působivé. Skutečnost, že právě my máme možnost zajistit pro tyto potřeby datovou infrastrukturu na bázi našeho řešení EMQX, které je nejlepší ve své třídě, a pomáháme tak vytvářet pro motocyklisty mnohem bezpečnější prostředí, je pro společnost EMQ velmi vzrušující a přínosná."

EMQX nabízí také možnosti nativní integrace s mnoha službami a databázemi v cloudu, čímž umožňuje snadnou distribuci, zpracování a analýzu telemetrických dat vozidel. Svět internetových technologií pro vozidla se na společnost EMQ opakovaně obrací s poptávkami řešení, která snižují latenci sítě a umožňují hyperškálování.

Motocykly Damon HyperSport a HyperFighter si můžete rezervovat již nyní. Očekává se, že cloudová síť CoPilot bude spuštěna koncem roku 2022 a první motocykly budou dodány počátkem roku 2024.

O společnosti Damon Motors a EMQ

Damon Motors je globálním technologickým lídrem, který představuje revoluci v oblasti městské mobility. Společnost Damon se sídlem v kanadském Vancouveru je díky svým dosud nevídaným technologiím předním představitelem budoucnosti motocyklového sportu. Počínaje modelem HyperSport společnost Damon přistupuje ke vztahu mezi motocyklem a jezdcem zcela novým způsobem – maže hranice, které mezi nimi existují, a spojuje je v jediný celek. Díky vlastnímu elektrickému pohonu HyperDrive™ společnost ohromila motocyklový svět ohromující rychlostí svých motocyklů, dravým designem a novými technologiemi jako CoPilot™ nebo Shift™, díky kterým je jízda na motocyklu chytřejší, bezpečnější a ekologičtější. Společnost Damon stále posouvá hranice s cílem ovlivnit celosvětový vývoj a změnit vnímání mobility a bezpečnosti.

Společnost EMQ je poskytovatel open-source softwaru pro datovou infrastrukturu IoT, který nabízí přední světovou cloudovou platformu pro zasílání zpráv IoT založenou na protokolu MQTT a streamovací databázi, poskytující komplexní cloudové řešení pro připojení, přesun, zpracování a analýzu dat IoT v reálném čase, od okraje přes cloud až po multicloud.Vlajkový produkt této společnosti, řešení EMQX, používá více než 10.000 podnikových uživatelů z více než 50 zemí, kteří celosvětově připojují více než 100 milionů zařízení IoT. Společnost EMQ, které v klíčovém výrobním prostředí pro podnikání důvěřuje více než 300 zákazníků, je hnací silou perspektivních řešení pro internet věcí a digitální transformaci podniků.

Publikoval: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru