Otevřít menu
Doprava dnes
-

DHL Freight CZ reaguje na vývoj na dopravním trhu zvýšením cen!

DHL Freight CZ reaguje na vývoj na dopravním trhu zvýšením cen od 1.1.2022 v průměru o 9 %. 

20:02 / 2. prosince 2021
DHL Freight CZ reaguje na vývoj na dopravním trhu zvýšením cen!i

Foto: DHL

DHL Freight, jeden z největších poskytovatelů logistických služeb a přední silniční nákladní přepravce v Evropě, oznamuje, že je v důsledku dramatického vývoje na dopravním trhu a s tím spojeným růstem nákladů na zajištění přeprav nucen od 1.1.2022 přistoupit k úpravě cen v průměru o 9 % u produktů vnitrostátních a mezinárodních kusových přeprav.

Letošní rok je obor nákladní silniční přepravy ve znamení rekordní poptávky po dopravních kapacitách. Narušené dodavatelsko-odběratelské řetězce přináší výzvy v plánování materiálových a zbožových toků, jak z pohledu množství, tak časování. Toto, spolu s přetrvávajícím nedostatkem řidičů, způsobuje omezenou dostupnost volných dopravních kapacit jak na vnitrostátním, tak na celém evropském trhu.

Míra inflace se blíží 6 %, vzrostly ceny pojištění 


Rostoucí náklady na zajištění přeprav jsou ovlivňovány dalšími faktory. Od ledna 2021 historicky rekordně vzrostla cena nafty a to přibližně o 30 %. Míra inflace se blíží 6 %, vzrostly ceny pojištění a dalších přímých nákladů ovlivňujících cenu přepravy. V neposlední řadě jsou rostoucí náklady ovlivněny také dopady restriktivních opatření způsobených pandemií Covid-19. „Věříme, že jsme navýšení cen stanovili úměrně vůči rostoucím nákladům a tento krok nám i nadále umožní zachovat kvalitu našich služeb na vysoké úrovni," říká Vít Návrat, Managing Director DHL Freight Central Eastern Europe.

 

Autor: Jakub Cimburek (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru