Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dnes začíná rozsáhlá oprava Lidické ulice v Bohumíně

V Bohumíně dnes začíná oprava kilometrového úseku Lidické ulice. V rámci stavebních prací bude zhotovena nová silnice a pět opěrných zdí. Řidiči proto musí v těchto místech počítat s objížďkou. Oprava ulice by měla být hotová na konci října.

7:44 / 29. května 2023
Dnes začíná rozsáhlá oprava Lidické ulice v Bohumíněi

Foto: Dopravní omezení kvůli opravě Lidické ulici v Bohumíně začínají dnešním dnem. Zdroj: pixabay.com

Dnešním dnem dochází k zahájení náročné opravy kilometrového úseku ulice Lidická v Bohumíně. Ulice, která vede podél železniční trati v těsné blízkosti nádraží, totiž vyžaduje kompletní úpravu.

„Velmi důležité jsou rekonstrukce tří stěn a vybudování dvou stěn nových, všechny vedou podél průmyslových areálů, jejich celková délka bude 473 metrů. Součástí našeho projektu je i odvodnění a kompletní oprava vozovky, řidiči musí těch pár měsíců počítat s objížďkou po ulicích Za Věží, Jana Palacha, Štefánikova a Čs. Armády,“ informoval Radek Podstawka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu.

Opravovaný úsek Lidické ulice bude na semafory průjezdný pro autobusy a dopravní obsluhu. Umožněn bude i dojezd do přilehlých průmyslových areálů.

„Naše rekonstrukce navazuje na projekt města, kdy byly opraveny chodníky, veřejné osvětlení a přechod v Bezručově ulici. Tam ještě doplníme slepeckou dlažbu a nasvícení přechodu. Společnými silami se tedy kraji a městu podaří kompletně opravit komunikaci, která je důležitá zejména pro přilehlé průmyslové podniky i obyvatele městské části Záblatí,“ uvedl Jaroslav Kania, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek.

Projekt ovšem nezahrnuje opravy železničních přejezdů, ty budou na novou silnici pouze napojeny ve stávajícím stavu.

Stavba je plánovaná na 150 dní, skončit by tedy měla na konci října. Moravskoslezský kraj za opravu silnice zaplatí ze svého rozpočtu 31 milionů korun. Zhotovitelem stavby je STRABAG a.s.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Moravskoslezský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru