Otevřít menu
Doprava dnes
-

Do flotily Smartwings přibyl už devátý Boeing 737 MAX

Společnost Smartwings začlenila do své flotily nový letoun Boeing 737-8 MAX. Jedná se už o deváté letadlo toho typu. Další čtyři nová letadla 737 MAX přibudou do flotily během příštího roku.

13:40 / 18. prosince 2023
Do flotily Smartwings přibyl už devátý Boeing 737 MAXi

Foto: Boeing 737 MAX. Zdroj: smartwings.com

Minulý týden přistál na pražském Letišti Václava Havla nový přírůstek do flotily Smartwings. Šlo o moderní letoun v barvách Smartwings s imatrikulační značkou OK-SWJ. Letadlo urazilo cestu z letiště Seattle až do Prahy bez mezipřistání.

Nový letoun Boeing 737-8 MAX se na první komerční let vydal o uplynulém víkendu, kdy byl nasazen na pravidelnou linku z Prahy do Las Palmas na ostrově Gran Canaria.

První letadlo tohoto typu bylo zařazeno do flotily Smartwings již koncem ledna 2018. Další čtyři nová letadla 737 MAX převezme společnost v roce 2024.

Letouny 737 MAX jsou konfigurovány pro 189 cestujících a nasazovány jsou především na delší tratě (např. Dubaj, Ras Al Khaimah či Kanárské ostrovy). V lednu 2022 pak Smartwings jako první letecká společnost na světě s tímto typem letadla přistály na Antarktidě.

Letní letový řád Smartwings

Letní letový řád roku 2024 nabídne cestujícím letecká spojení do 73 destinací. Novinkami budou přímé lety na největší azorský ostrov São Miguel (od 26. dubna 2024, 2x týdně), linka do Athén (od 31. května 2x týdně) a do Brindisi (3. června 2x týdně). Smartwings budou provozovat lety také z Polska, Slovenska a Maďarska.

O společnosti Smartwings

Smartwings, a.s. působí na trhu 26 let a jsou největší českou leteckou společností. Patří do skupiny Smartwings Group, jejíž součástí jsou také Smartwings Poland, Sp. z.o.o., Smartwings Slovakia, s.r.o. a Smartwings Hungary, Kft. Služeb Smartwings Group využilo v minulém roce 5,2 milionu cestujících.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: smartwings.com)

zpět na články

inzerce

nahoru