Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravce Croatia Airlines spustil lety do Dubrovníku

Společnost Croatia Airlines spustila lety z Prahy do Dubrovníku. Létá se každý čtvrtek, a to až do poloviny října. Kromě toho nabízí Croatia Airlines každý týden i dva lety do Splitu.

11:27 / 22. května 2023
Dopravce Croatia Airlines spustil lety do Dubrovníkui

Foto: Airbus A319 společnosti Croatia Airlines v Praze. Zdroj: prg.aero

Dubrovník je díky svému historickému jádru, nádherným plážím a významnému přístavu často označován jako nejkrásnější chorvatské město. A právě cestování na jih Dalmácie je letos jednodušší díky nové lince společnosti Croatia Airlines.

„Těší mě, že v letošním roce nabídneme cestujícím díky Croatia Airlines více letů z Letiště Václava Havla Praha k Jadranu. Chorvatsko dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů, takže rozšiřování nabídky letů pro letní dovolené je naprosto logickou volbou,“ sdělil Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha.

Z Prahy do Dubrovníku se bude létat každý čtvrtek až do poloviny října. Cestující se svezou letadly Airbus s kapacitou 144 nebo 174 cestujících. Dopravce Croatia Airlines bude mít ovšem v nabídce i lety do Splitu, které budou provozovány dvakrát týdně, a to v pondělí a v sobotu. V tomto případě se bude létat letadlem Dash 8-Q400 s kapacitou 76 cestujících.

„Věřím, že mnoho Čechů využije toto nejrychlejší dopravní spojení s chorvatskou částí Jadranu a že naše lety jim poskytnou další motivaci k poznávání přírodních, historických a kulturních zajímavostí města Dubrovník,“ uvedl Slaven Žabo, obchodní ředitel Croatia Airlines.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: prg.aero)

Dopravce Croatia Airlines spustil lety do Dubrovníku Foto: Inaugurační let na lince z Prahy do Dubrovníku. Zdroj: prg.aero. Dopravce Croatia Airlines spustil lety do Dubrovníku Foto: Inaugurační let. Zdroj: prg.aero.
zpět na články

inzerce

nahoru