Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravě v Trutnově uleví městská vlaková linka

Obyvatelé a návštěvníci východočeského Trutnova mohou od 1. března 2023 využívat novou městskou vlakovou linku. Je provozována v pracovní dny a cestující na ní mohou využít všechny platné tarify, včetně tarifů IREDO a časového jízdného MHD Trutnov.

13:23 / 3. března 2023
Dopravě v Trutnově uleví městská vlaková linkai

Foto: ČD

České dráhy provozují od 1. března 2023 ve východočeském Trutnově novou vlakovou linku, která má charakter městské linky. Na jejím provozu se dohodnul Královéhradecký kraj spolu s městem Trutnov a národním dopravcem. Důvodem jejího zavedení je odlehčení přetížených silničních komunikací a nabídka rychlého cestování obyvatelům různých částí Trutnova. Nová městská vlaková linka je v provozu v pracovní dny a spojuje trutnovské hlavní nádraží s Libčí. Během dne bude na lince provozováno 8 párů vlaků, 3 dopoledne a 5 odpoledne. Průměrná jízdní doba vlaku je 12 minut a kromě hlavního nádraží v Trutnově a zastávky Libeč obsluhuje ještě stanici Trutnov střed. 

Na lince je možné využít všechny platné tarify, tedy tarif Českých drah, státní jednotný tarif (OneTicket), ale také krajský tarif IREDO a časové jízdní doklady pro MHD Trutnov. Na městské vlakové lince jsou nasazena vozidla řady 843 a nízkopodlažní jednotky 814 zvané Regionova. 

Od příštího roku se mohou cestující v Královéhradeckém kraji těšit na dodávky nových vlaků. Jedná se o 7 elektrických jednotek RegioPanter a 33 motorových souprav RegioFox. Celkem 40 nových vlaků zajistí provoz většiny regionálních spojů v celém kraji. Moderní vlaky nabídnou obyvatelům Královéhradeckého kraje bezbariérové cestování a řadu dalších výhod, např. palubní Wi-Fi síť, možnost dobíjení cestovní elektroniky prostřednictvím zásuvek 230 V a konektorů USB nebo pohodlnou přepravu dětských kočárků a jízdních kol.   

Autor: Karel Geba (zdroj: TZ ČD)

 

zpět na články

inzerce

nahoru