Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Pardubicích proběhl 11. ročník Dopravní konference

Pardubice se na začátku září opět staly městem dopravy. Uskutečnil se zde již 11. ročník Dopravní konference, v rámci které vystoupila řada odborných řečníků, následující den, tedy v pátek 9.9.2022 proběhne již 21. ročník Dopravního veletrhu. 

14:50 / 8. září 2022
V Pardubicích proběhl 11. ročník Dopravní konference

V Pardubicích dostali krátce po poledni na slavnostním zahájení prostor řečníci, kteří v kongresovém sále přivítali všechny účastníky. Sál byl zaplněn do posledního místa, což dokazuje, že popularita této konference je rok od roku vyšší. 

Stěžejními tématy konference budou rozvoj a financování dopravní infrastruktury v regionu východních Čech v nadcházejících letech s ohledem na strategie Ministerstva dopravy, Dopravní uzel Pardubice, silniční hospodářství a dopravní obslužnost východočeského regionu, nejvýznamnější stavby Pardubického kraje, budoucnost regionální železniční a vodní dopravy a modernizace letiště v Pardubicích. 

Na pódiu se nejprve objevil senátor a první náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu Michal Kortyš, který promluvil o dopravních stavbách a jejich úrovni realizace v Pardubickém kraji, na což navázal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, který se také vyjádřil ke stavu staveb Dopravního uzlu Pardubice, pohovořil však také o problémech, které v současné době Správu železnic sužují.

Ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec se věnoval především přivaděčům k vznikajícím částem dálnice D35 a také mimo jiné zmínil posun Dopravního uzlu Pardubice. Prostor na proslov na pódiu dostal také generální ředitel ŘSD Radek Mátl či ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyněk Hořelica. 

Nezapomnělo se ani na ostatní druhy dopravy - svoji prezentaci o fungování letiště přednesl ředitel Letiště Pardubic Ivan Čech, ohledně dopravních staveb vodní infrastruktury mluvil Ing. Lubomír Fojtů. Z legislativního pohledu zakončil celou konferenci poslanec a místopředseda Hospodářského výboru PSP ČR Maritn Kolovratník. 

Zaplněný konferenční sál následně pokračoval ještě ve vlastních diskuzí, které jsou vždy velmi přínosné. Na samotnou konferenci naváže následující den v Pardubicích 21. ročník Dopravního veletrhu.

Autor: Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru