Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravní terminál v Soběslavi bude hotový na podzim

Správa železnic (SŽ) začne se startem letních prázdnin stavět v Soběslavi na Táborsku dopravní terminál. Bude vedle železniční stanice. Práce vyjdou na téměř 27 milionů korun, lidé by měli začít využívat terminál na podzim.

16:43 / 20. června 2022
Dopravní terminál v Soběslavi bude hotový na podzimi

Foto: Vizualizace dopravního terminálu v Soběslavi (zdroj: Správa železnic).

Tam, kde je teď autobusové nádraží, vznikne parkoviště P+R s více než 50 místy. Novináře o tom informovala mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Stavět se bude nové záchytné parkoviště a dopravní terminál. „Autobusová stání s přístřešky pro cestující budou v těsné blízkosti výstupu z podchodu, který zajišťuje přístup na moderní nástupiště stanice Soběslav,“ uvedla mluvčí. Těsně se tak propojí autobusová doprava se železniční. Místo nevyužívaného skladiště vznikne protihluková stěna, o kterou se prodlouží nynější ochranná zeď.

Jako první stavbaři vybudují terminál, pak na něj stát převede provoz autobusů. Potom se zruší nynější autobusové nádraží a začne stavět nové parkoviště. Některé soběslavské ulice kvůli tomu budou několik týdnů neprůjezdné, dočasně se zúží i prostor na prvním nástupišti v železniční stanici. Zakázku získala firma Strabag Rail.

 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru