Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravu handicapovaných v PID bude spolufinancovat Středočeský kraj

Krajští radní rozhodli o tom, že se na financování přepravy handicapovaných v systému Pražské integrované dopravy (PID) bude podílet Středočeský kraj. Roční náklady na službu BEZBA doprava činily dříve zhruba 13 milionů korun. Kvůli většímu zájmu nově kraj počítá s částkou téměř 17 milionů korun. ČTK o tom informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.

18:21 / 15. dubna 2022
Dopravu handicapovaných v PID bude spolufinancovat Středočeský kraji

Foto: DENÍK/ Martin Divíšek

Dopravu pro handicapované zajišťují dva dopravci s více než 30 speciálně upravenými vozidly. Bezbariérovou dopravu na objednávku mohou využívat držitelé průkazů ZTP a ZTP/P s trvalým bydlištěm v Praze a přilehlém regionu středních Čech.

Krajští radní včera podle Šímy schválili návrh smlouvy mezi organizátory dopravy v Praze a Středočeském kraji, tedy organizacemi ROPID a Integrovaná doprava Středočeského kraje (IDSK). "Chceme nabídnout mobilitu všem občanům, a to bez ohledu na jejich zdravotní postižení. Zjistili jsme, že o BEZBA dopravu je velký zájem, a proto i Středočeský kraj bude prostřednictvím své příspěvkové organizace Integrovaná doprava Středočeského kraje spolufinancovat provoz služby," vysvětlil Petr Borecký (STAN), radní pro veřejnou dopravu.

Objednat si bezbariérovou dopravu lze prostřednictvím formuláře na webu či e-mailem na bezbadoprava@ropid.cz, případně telefonicky na čísle 234 704 572. Přehled obcí, z nichž lze dopravu zajistit, najdou zájemci na webu služby BEZBA doprava.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru