Otevřít menu
Doprava dnes
-

Došlo k přerušení opravy na silnici I/37 kvůli zimní technologické přestávce

Na konci letošního října Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo opravu části silnice I/37 mezi Ždírcem nad Doubravou a hranicí kraje Vysočina s Pardubickým krajem. V nedávné době došlo k zahájení režimu předčasného užívání stavby, která je nyní v provozu. Na tuto část silnice I/37 se tak vrátil provoz doposud vedený po objízdných trasách.

6:54 / 4. listopadu 2022
Došlo k přerušení opravy na silnici I/37 kvůli zimní technologické přestávcei

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Tento projekt ŘSD realizuje na úseku dlouhém 6,4 kilometrů

Tento projekt ŘSD realizuje na úseku dlouhém 6,4 kilometrů, kde se v rámci několika etap provede výměna až 3 asfaltových vrstev včetně recyklace za studena. Dojde také na sanaci ulámaných krajnic včetně rekonstrukce nezpevněných krajnic, pročištění silničních příkopů a propustků včetně jejich případné úpravy.

Stavba v průběhu 2 měsíců prošla opravou dvou úseků v délce 1900 metrů, které byly uvedeny do režimu předčasného užívání, což je uvedlo do provozu. V první polovině listopadu zde však ještě řidiči narazí na lokální omezení, která souvisí s nutnými výspravami. Ty je nezbytné provést před zimou na té části silnice, která doposud neprošla opravou, aby byl zajištěn v době zimní údržby bezpečný provoz. Oprava zbylé, dosud neopravené části komunikace v délce 4500 metrů, započne po zimní technologické přestávce během 2. čtvrtletí 2023.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

Došlo k přerušení opravy na silnici I/37 kvůli zimní technologické přestávce Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru