Otevřít menu
Doprava dnes
-

DPMB nově nabízí jízdenku „8 cest po Brně“

Začátkem března došlo v Jihomoravském kraji ke zvýšení cen jízdného. V Brně však jízdenky nezdražily. Brněnský dopravní podnik nově zavedl jízdenku „8 cest po Brně“, která nabízí cestujícím zvýhodněné jízdné.

14:23 / 5. března 2023
DPMB nově nabízí jízdenku „8 cest po Brně“i

Foto: Cestující v Brně mohou nově využít jízdenky „8 cest po Brně“. Zdroj: DPMB

V rámci Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje došlo k navýšení cen jízdného. To se netýká Brna, ve kterém cestování zůstává stejné. Dopravní podnik města Brna (DPMB) si pro cestující připravil jízdenku „8 cest po Brně“, která mezi jednorázovými lístky nabízí nejlevnější variantu cestování.

„Obyvatelům města jsme slíbili, že jízdné v této obtížné době zdražovat nebudeme a za tím si stojíme. Chceme proto nabídnout alternativu, aby na občany, kteří ve městě bydlí, studují nebo sem dojíždějí za prací, nedolehlo zdražení jízdného v regionální dopravě,“ uvedla Markéta Vaňková, primátorka města Brna.

Stávající univerzální jízdenka je primárně určena lidem, kteří cestují v regionu přes větší počet zón, ale nepravidelně, takže se jim nevyplatí pořízení šalinkarty. „Univerzální jízdenka se mezi cestujícími těší velké oblibě. Protože od března dochází v regionu k jejímu zdražení ze 156 na 180 korun, rozhodli jsme se přijít s alternativou pro zóny 100 a 101. Nová jízdenka nazvaná 8 cest po Brně nabízí v rámci jednorázového jízdného vůbec nejlevnější možnost přepravy. Označení jednoho políčka umožní lidem 45 minut cestování, a to v přepočtu za 19,50 korun,“ informoval Miloš Havránek, generální ředitel DPMB.

Nově zavedená jízdenka s názvem „8 cest po Brně“ obsahuje osm polí a cestující za ni zaplatí 156 Kč. Cena za 45 minut se tak nemění, zůstává na částce 19,50 Kč. Po nástupu do vozidla si cestující označí jedno políčko a po dobu 45 minut může libovolně využívat spoje MHD v Brně. K dispozici je i zlevněná jízdenka pro děti do 15 let za 78 Kč.  

Ceny stávajících jednorázových jízdenek pro zóny 100 a 101 zůstávají stejné, 15minutová jízdenka stojí 20 Kč, jízdenka na 60 minut vyjde na 25 Kč.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru