Otevřít menu
Doprava dnes
-

DPO pokračuje v modernizaci vozového parku

Dopravní podnik Ostrava vypsal veřejnou soutěž na dodávku nových tramvají. Součástí tendru je i zajištění servisu vozů. Předpokládaná hodnota zakázky se odhaduje na 2 miliardy 250 milionů Kč.

15:33 / 16. března 2023
DPO pokračuje v modernizaci vozového parkui

Foto: V Ostravě začne jezdit 25 nových tramvají. Zdroj: SDP ČR

Dopravní podnik Ostrava (DPO) hledá dodavatele nových tramvají. Součástí zakázky je také zajištění servisu, tzv. těžké údržby dodaných vozů.

„Naším záměrem je modernizovat vozový park tak, aby odpovídal současné dopravní situaci a potřebám města Ostravy. Již proběhla výměna středokapacitních tramvají za moderní tramvaje od společnosti Stadler. Díky novým vozům Škoda 39T rušíme spřažené soupravy. Nově soutěžené vozy s nejvyšší kapacitou nám umožní získat náhradu za již dosluhující tramvaje KT8,“ informoval Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

Ostravský dopravní podnik požaduje nízkopodlažní tramvaje. Kapacita vozu musí být minimálně 240 osob, z toho minimálně 30 % míst má být určeno k sezení. Maximální rychlost vozu by měla být 80 km/h. Součástí vybavení bude i kolizní kamera, antikolizní systém s možností automatického brzdění a automatická nájezdová rampa (např. pro vozíčkáře). Tramvaje by dále měly být vybaveny klimatizací a USB porty v minimálním počtu 20 kusů na vůz. Vozidla budou také disponovat kamerovým systémem, a to v minimálním počtu 21 kamer na vůz. Cestující v nových tramvajích určitě ocení i vyhřívané sedáky.

Dopravní podnik odhaduje celkovou hodnotu vypsané zakázky na 2 miliardy 250 milionů Kč. Za tuto částku plánuje koupit 25 velkokapacitních vozů.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: DPO)

zpět na články

inzerce

nahoru