Otevřít menu
Doprava dnes
-

Důležitá část Pražského okruhu získala pravomocné územní rozhodnutí. ŘSD rozešle kupní smlouvy

Pravomocné územní rozhodnutí získal úsek Pražského okruhu mezi Běchovicemi a D1 v délce 12,6 kilometrů. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní může začít vykupovat pozemky a připravovat žádosti o stavební povolení. ŘSD předpokládá zahájení stavby v roce 2024.

13:06 / 18. června 2022
Důležitá část Pražského okruhu získala pravomocné územní rozhodnutí. ŘSD rozešle kupní smlouvyi

Foto: mdcr.cz

„Krajský úřad Jihočeského kraje potvrdil právní moc územního rozhodnutí pro dostavbu Silničního okruhu kolem Prahy, konkrétně pro důležitou stavbu 511 od Běchovic k dálnici D1. Na stavbu je již zpracována dokumentace ke stavebnímu povolení a obratem budou zahájeny výkupy pozemků v celé trase,“ uvedl k dostavbě Pražského okruhu ministr dopravy Martin Kupka.

Podle ŘSD by pokračování stavby Pražského okruhu mohlo začít roce 2024; zprovoznění stavby předpokládá v roce 2027. Bude ale záleží na případných žalobách podaných vůči pravomocnému územnímu rozhodnutí a také na výsledku soudního přezkumu.

„Ještě letos do konce června bude rozesláno 367 kupních smluv vlastníkům pozemků. Zároveň bude probíhat kompletní příprava pro podání žádosti o stavební povolení a na podzim budou zahájeny práce na zadávací dokumentaci stavby pro výběr zhotovitele,“ upřesnil postup Radek Mátl, generální ředitel ŘSD.

Součást postupně realizovaného Pražského okruhu, úsek 511 Běchovice – D1 je, patří k nejvýznamnějším dopravním stavbám v České republice. Jeho dokončením dojde k vzájemnému propojení celkem devíti komunikací dálničního typu mířících z Prahy a spojujících hlavní město s okolními regiony a státy. Tato klíčová část současně rozvádí tranzitní i příměstskou dopravu po okraji města.

 

Publikoval: Karel Geba (zdroj: mdcr.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru