Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou parních lokomotiv!

Na konci minulého týdne se v rámci modernizace koridoru mezi Brnem a Adamovem provedly zatěžkávací zkoušky dvou nových mostů přes Svitavu a silnici 374. Mosty se nachází na výjezdu z Adamova směrem k Babicím. Zkoušky provedly mimo jiné i parní lokomotivy!

16:39 / 9. října 2022
Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou parních lokomotiv!i

Foto: Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou (zdroj: Správa železnic).

Správa železnic v rámci zatěžkávacích zkoušek nabídla příznivcům železnice úchvatnou podívanou. Zelený Anton 486.007, Šlechtična 475.196, Sergej T679.1168 a Rakaňa E669.2133 testovaly 2 nové mosty mezi Brnem a Adamovem. Pro zatěžovací zkoušky bylo zapotřebí statické zatížení o minimální hmotnosti přibližně 550 tun, což tyto lokomotivy splňovaly.

Na základě informací od Správy železnic probíhají všechny práce dle plánu. Každého by jistě zajímalo, kdy se vlaky vrátí na trať mezi Brnem a Blanskem po roční výluce. Mělo by se tak stát v letošním roce a to 11. prosince. Úsek mezi Brnem a Adamovem disponuje již položenými oběma kolejemi, v navazujícím úseku směrem na Blansko se koleje ještě pokládají.

Stavba je spolufinancována EU prostřednictvím úvěru od Evropské investiční banky (EIB).
 

Autor: František Mázl.

Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou parních lokomotiv! Foto: Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou (zdroj: Správa železnic).. Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou parních lokomotiv! Foto: Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou (zdroj: Správa železnic).. Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou parních lokomotiv! Foto: Dva nové mosty mezi Brnem a Adamovem pod zatěžkávací zkouškou (zdroj: Správa železnic)..
zpět na články

inzerce

nahoru