Otevřít menu
Doprava dnes
-

Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě ocenění

Společnost Elektrizace železnic Praha a.s. se stala vítězem v kategorii Liniové stavby - Rekonstrukce železniční stanice Letohrad a vítězem v kategorii modernizace železničních stanic a uzlů - Modernizace a elektrizace trati Šakvice - Hustopeče u Brna.

14:11 / 25. prosince 2021
Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě oceněníi

Foto: Elektrizace železnic Praha a.s.

Vítězem kategorie Modernizace železničních stanic a uzlů je rekonstrukce železniční stanice Čelákovice. Hlavním cílem bylo vybudovat jedno ostrovní a dvě vnější nástupiště, jakož i dva s komunikacemi propojené podchody pro pěší a cyklisty. Nové podchody s bezbariérovým přístupem přivádějí cestující z více směrů na tři nástupiště. Rekonstrukcí prošla i historická výpravní budova. Projekt byl navíc doplněn o výstavbu cyklověže, která nabízí prostor dohromady až pro 118 kol. Správa železnic zajistila vůbec poprvé tuto službu v rámci modernizace železniční stanice.

Tato stavba byla pro Eleketrizace železnic Praha velkou výzvou, kdy  společnost měla možnost prokázat, že  jako elektromontážní firma dokáže  úspěšně koordinovat veškeré stavební práce. Společnost prokázala schopnost i takové projekty zvládnout. Cestující budou zajisté spokojeni, protože Elektrizace železnic Praha a.s. přispěla ke zvýšení rychlosti, plynulosti, bezpečnosti a komfortu železniční dopravy.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: Elektrizace železnic Praha a.s.)

Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě ocenění Foto: Elektrizace železnic Praha a.s.. Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě ocenění Foto: Elektrizace železnic Praha a.s.. Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě ocenění Foto: Elektrizace železnic Praha a.s.. Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě ocenění Foto: Správa železnic. Elektrizace železnic Praha a.s. získala v tomto roce hned dvě ocenění Foto: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru