Otevřít menu
Doprava dnes
-

Elektromobilita je v okolí Temelína populární! Skupina ČEZ poskytla tamním obcím dva elektromobily

Obce Všemyslice a Temelín v těsném okolí jihočeské jaderné elektrárny dostaly od skupiny ČEZ dva elektromobily. Obecní úředníci je mohou využít k cestám v katastru obcí i mimo ně. Jedná se o vozidla VW e-Golf s malý nájezdem. Jak na elektromobil reagoval například starosta Temelína?

12:55 / 5. ledna 2023
Elektromobilita je v okolí Temelína populární! Skupina ČEZ poskytla tamním obcím dva elektromobilyi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Skupina ČEZ.

Z tohoto pohledu je pro nás elektromobil ideální

Bílý e-Golf s necelými 25 000 najetými kilometry bude nově parkovat nejčastěji před obecním úřadem v obci Temelín. Elektromobil s nízkými provozními náklady se stává novým služebním autem nejen pro starostu, ale hlavně pro úředníky, kteří denně řeší agendu v jednotlivých částech obce či třeba v Českých Budějovicích. „Máme 11 místních částí, prakticky každý den se v některé z nich děje něco, co vyžaduje naši přítomnost. Stejně tak často musíme jezdit do Týna nad Vltavou nebo Budějovic, navíc plánujeme fotovoltaiku na střechy, takže část roku bychom měli jezdit úplně zdarma. Z tohoto pohledu je pro nás elektromobil ideální,“ pochvaluje si elektromobil starosta Temelína Josef Váca.

Skupina ČEZ se snaží rozvíjet zelenou mobilitu, a proto podporuje i různé obce. „Vzájemných výborných vztahů si moc vážíme. Města a obce v okolí podporujeme dlouhodobě a systémově. A když je to možné, využíváme nejen běžný sponzoring, ale i hmotné dary, stejně jako je tomu v tomto případě,“ dodal Mgr. Petr Šuleř, vedoucí útvaru jaderná komunikace ČEZ, a.s.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Skupina ČEZ)

zpět na články

inzerce

nahoru