Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost Emirates rozšiřuje svou globální síť o lety do kanadského Montréalu

Letecká společnost Emirates dnes oznámila, že od 5. července zahájí provoz nové denní linky z Dubaje do Montréalu. Tato metropole se stane vedle Toronta, kam provozuje osobní přepravu již od roku 2007, druhou vstupní branou Emirates v Kanadě.

9:26 / 25. dubna 2023
Společnost Emirates rozšiřuje svou globální síť o lety do kanadského Montréalui

Foto: Emirates

Zahájení letů do Montréalu přichází v době, kdy Spojené arabské emiráty (SAE) a Kanada usilují o prohloubení hospodářské spolupráce mezi oběma zeměmi a vedle posílení obchodních toků a vazeb stimulují přínosy i pro odvětví letectví a cestovního ruchu. Denní lety do nové destinace pomohou uspokojit narůstající poptávku po přímých letech mezi Dubají a Kanadou, zejména do jejích dvou největších metropolitních uzlů, a poskytnou tak cestujícím větší výběr při cestování do Kanady.

Cestující z Montréalu mohou využívat prémiové služby letecké společnosti do Dubaje nebo využít tento dopravní uzel k transitu do dalších destinací v rámci globální sítě Emirates zahrnující více než 130 destinací v 70 zemích a teritoriích. Denní lety mezi Dubají a Montréalem budou provozovány pod označením EK243/244 letadlem Boeing 777-300ER v konfiguraci tří tříd.  Cestující se mohou těšit na oceňované zážitky z cestování na palubě širokotrupých letadel Emirates s osmi soukromými apartmány ve First Class, 42 plně polohovatelnými sedadly v Business Class a 304 sedadly v Economy Class. 

Letenky do Montréalu na lety začínající 5. července jsou v prodeji od dnešního dne a lze je rezervovat na emirates.com, v aplikaci Emirates nebo prostřednictvím partnerských cestovních kanceláří. 

„Společnost Emirates s potěšením otevírá druhou bránu do Kanady a rozšiřuje tak svou působnost v této zemi o přímé lety z našeho dopravního uzlu v Dubaji. Jsme potěšeni, že můžeme Montréal, jakožto významné metropolitní centrum a druhé největší město Kanady, přidat k naší rostoucí globální síti více než 130 destinací a posílit naše pokrytí v Americe na 18 míst, která jsou obsluhována našimi linkami z Dubaje,“ uvedl Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates.

„Již více než 15 let poskytujeme zákazníkům služby v oblasti osobní a nákladní dopravy do Toronta a až v červenci zahájíme lety také do Montréalu, budou mít zákazníci při plánování svých služebních a privátních cest ještě větší výběr. Rádi bychom poděkovali odpovědným úřadům Spojených arabských emirátů a Kanady za dohody, které umožnily vznik této nové destinace. Díky našemu rozšířenému působení v zemi podpoříme obchodní aktivity, které přinesou kanadským firmám a vývozcům napříč odvětvími řadu výhod,“ uzavřel Kazim.

Autor: Karel Geba (zdroj: TZ Emirates)

zpět na články

inzerce

nahoru