Otevřít menu
Doprava dnes
-

Expozice Rail Business Days: kolejové rypadlo či dvoucestné posouvadlo

Již toto úterý 7. června startuje v Brně očekávaná akce Rail Business Days! Vlak TGV a další zástupci venkovní expozice se sjíždí na jih Moravy, aby zde byly obdivovány tisíci návštěvníků. V seriálu na Doprava Dnes jsme vám řadu z nich již představili, naší povinností je zmínit i zbylé zástupce, kteří se ještě na našem webu neobjevili! 

15:23 / 6. června 2022
Expozice Rail Business Days: kolejové rypadlo či dvoucestné posouvadlo

V rámci expozice bude k vidění například stroj Liebherr A922 Rail od společnosti On - Rail Group. Na formování kolejového rypadla A 922 Rail se podílelo několik desetiletí zkušeností, důsledný rozvoj a snaha nabízet vždy maximální efektivitu a výkon. Tato nová generace je pokračovatelem úspěšného konceptu svého předchůdce a přináší mnoho nových nápadů a zlepšení. Dvoucestné rypadlo s provozní hmotností 20 400 – 23 400 kg skýtá díky svému novému motoru vyšší výkon a může být vybaveno příslušným systémem čištění spalinových plynů podle emisních předpisů příslušné země. Díky tomu bude stroj k dispozici také v zemích s vysokou, ale i nízkou mírou regulace.

Společnost ROSTE TRADE přiveze na Rail Business Days stroj GEISMAR OPTIMA 100 (VCP), což je zdvihací motorizovaná jednotka pro přístup k trakčnímu vedení. Obsahuje mnoho bezpečnostních prvků pro ochranu pracovníků obsluhy a zařízení, jednu řídící a naklápěcí nápravau spolu s 4 kolovým pohonem ovládané rádiovým dálkovým ovládáním umožňují snadné nakolejení a vykolejení z trati. Zasouvací kolejové nápravy vybavené koly Ø 360 mm, naklápěcí plošinu s automatickým vyrovnáváním podporuje zdvihací jednotky či uzemňovací pantograf a/nebo měření výšky + excentricity.

Hned dva produkty bude mít ve venkovní expozici v Brně společnost Procházka MP a to ZEPHIR - CRAB 1800E a ZEPHIR - CRAB 5000E. Jedná se o dvoucestné posunovadlo, je možné s tímto strojem přejíždět mezi kolejemi po zpevněných plochách. Jedním z cílů zákazníka bylo vedle bezpečnosti a  pohotovosti i ekologie. Posunovadlo je poháněno elektrickým motorem prostřednictvím baterií. Toto kolejové posunovadlo (lokotraktor) slouží pro manipulaci s vagony ve sklárně Vetropack v Kyjově a je vybavené mimo jiné automatickým spřáhlem ZEPHIR, nárazníky, topením, balíčkem pro provoz v zimním období, vzduchovými zásobníky s kompresorem pro brzdění tažené soupravy vagónů a dalším příslušenstvím dle specifikace zákazníka.

Pro více informací včetně nákupu vstupenek navštivte webové stránky www.railbusinessdays.cz. DopravaDnes.cz je hlavním mediálním partnerem veletrhu. Z brněnského výstaviště budou naši redaktoři čtenářům přinášet všechny aktuální informace o veškerém dění.

Autor: Petr Dejnožka

 

 

Expozice Rail Business Days: kolejové rypadlo či dvoucestné posouvadlo . Expozice Rail Business Days: kolejové rypadlo či dvoucestné posouvadlo .
zpět na články

inzerce

nahoru