Otevřít menu
Doprava dnes
-

FlixBus obnovuje několik přímých autobusových linek z ČR do Chorvatska

Autobusový dopravce FlixBus obnoví od června několik přímých linek mezi Českou republikou a Chorvatskem. Spoje zamíří do desítek destinací u Jadranu. Několik autobusů dopravce začal vypravovat v minulých dnech. Informovala o tom dnes firma FlixBus, která letos očekává rekordní zájem o cesty. Do Chorvatska jezdí z Česka i konkurenční dopravci.

20:00 / 17. května 2022
 FlixBus obnovuje několik přímých autobusových linek z ČR do Chorvatskai

Foto: FlixBus

Autobusové linky FlixBusu zamíří od 1. června z Prahy, z Moravy a jižních Čech například do Rijeky, Puly, Rovinje nebo Umagu. O den později začne jezdit přes Zadar, Biograd na Moru nebo Šibenik do Splitu.

FlixBus očekává letos rekordní zájem cestujících. "Lidé se těší na léto bez přísných bezpečnostních restrikcí spojených s pandemií koronaviru. Kdo si v posledních dvou letech odpustil dovolenou u moře, letos na nic nebude čekat. Již nyní vidíme zvýšenou poptávku po přímých spojích do Chorvatska," uvedl ředitel FlixBusu v České republice Pavel Prouza.

Pravidelné linky do Chorvatska chystají i další dopravci. Opět mezi nimi bude například vlaková linka RegioJetu, který její provoz spustí od 3. června. Naposledy pojede vlak 26. září. Podle manažera společnosti Jiřího Jahelky bylo využití vlaků v předloňském a hlavně loňském roce tak velké, že letos pojedou vlaky v červenci a v srpnu denně, v červnu a v září třikrát týdně. Vlaky pojedou přes Záhřeb do Rijeky a do Splitu a návazné autobusy poté projedou velkou část letovisek na pobřeží Jaderského moře. Autobusy do Chorvatska má v jízdním řádu například Leo Express a další dopravci.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru