Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreport: Branický most bude dvoukolejný

Ministr dopravy Martin Kupka společně s představiteli Správy železnic odstartoval rekonstrukci Branického mostu v Praze mezi stanicemi Praha-Radotín a Krč. Modernizace bude trvat 13 měsíců, přinese mimo jiné novou kolej. Celkem se náklady vyšplhají na více než dvě miliardy korun.

16:42 / 14. července 2023
Fotoreport: Branický most bude dvoukolejnýi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martin Kupka.

Časově jdeme opravdu na dřeň

„Odstartovali jsme zkapacitnění této důležité železniční spojnice přes Vltavu, kterou aktuálně využívají především nákladní vlaky. Za rok už bude most, který je znám i pod jménem most Inteligence, dvoukolejný. Hlavní náplní prací bude výstavba druhé koleje od Branického mostu do stanice Praha-Krč. Projekt zahrnuje rovněž sanaci Branického mostu, vybudování nového přemostění Údolní ulice a výstavbu technologických objektů v Krči a na Spořilově,“ řekl pro naši redakci ministr dopravy Martin Kupka a pokračoval:Dosud jednokolejná zastávka Praha-Kačerov získá nové nástupiště s délkou 220 metrů, přestup na metro a autobusy MHD zajistí nová lávka. Časově přitom jdeme opravdu na dřeň. Celá stavba potrvá 13 měsíců. K úplnému přerušení provozu po mostě dojde od 20. října do dubna příštího roku. Následně od 27. 4. 2024 do 30. 7. 2024 tu bude zaveden jednokolejný provoz.“

„Je pro mě klíčové, aby železnice na území hlavního města nabízela dostatečnou kapacitu pro stále rostoucí poptávku po osobní a nákladní železniční dopravě. Právě zkapacitňování železniční cesty je konkrétní a důležitý krok k podpoře ekologické dopravy. Modernizace Branického mostu je přitom důležitá ještě proto, že umožní odklon vlaků mezi hlavním a smíchovským nádražím během plánované modernizace železničního spojení na Výtoni,“ dodal Martin Kupka.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: MDČR)

Fotoreport: Branický most bude dvoukolejný Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martin Kupka.. Fotoreport: Branický most bude dvoukolejný Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martin Kupka.. Fotoreport: Branický most bude dvoukolejný Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martin Kupka.. Fotoreport: Branický most bude dvoukolejný Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martin Kupka..
zpět na články

inzerce

nahoru