Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách

Ve čtvrtek 2. února 2023 navštívil ministr dopravy Martin Kupka (ODS) jihočeskou dálnici D3, kde probíhal kontrolní den. Na této dálnici aktuálně probíhá výstavba tří úseků mezi Úsilným a Kaplicemi. Co na kontrolním dnu Martin Kupka prozradil? A co zmínili například zástupci ŘSD?

23:29 / 2. února 2023
Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čecháchi

Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR.

Jihočeská dálnice D3 patří mezi nejrozestavěnější dálnice u nás

Jihočeská dálnice D3 patří mezi nejrozestavěnější dálnice u nás. V současné době jsou ve výstavbě tři úseky kolem Českých Budějovic a směrem na jih ke Kaplici v celkové délce 28,4 kilometru,“ řekl k dálnici D3 ministr dopravy a pokračoval: Na úseku Úsilné – Hodějovice už dobře postupuje stavba problematického tunelu Pohůrka. Na části z Hodějovic do Třebonína stavaři pracují na mostní estakádě přes údolí řeky Malše. Jedná se o spojitý předpjatý most o devatenácti polích s délkou skoro 800 metrů. Práce postupují i na loni zahájeném úseku směrem ke Kaplici, kde vyroste mimoúrovňová křižovatka. Ještě letos chceme zahájit i stavbu posledních dvou dálničních úseků k rakouské hranici.“

„Na všech úsecích probíhají práce v průběhu celého zimního období, zejména probíhají betonáže na tunelu Pohůrka. Zprovoznění všech úseků se plánuje v druhé polovině příštího roku,“ uzavírá generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD a MDČR)

Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR.. Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR.. Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR.. Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR.. Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR.. Fotoreport: Ministr dopravy Martin Kupka navštívil rozestavěnou dálnici D3 v jižních Čechách Foto: Kontrolní den dálnice D3. Zdroj: ŘSD/MDČR..
zpět na články

inzerce

nahoru