Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreportáž: Budoucnost trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi? Muzeum, cyklostezka či nová náves

Železniční muzeum, cyklostezka či nová náves - to je budoucnost původní trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi, která bude letos v srpnu nahrazena novým úsekem IV. koridoru. Tyto informace a fotogalerii poskytla Správa železnic na svých sociálních sítích.

6:21 / 16. března 2022
Fotoreportáž: Budoucnost trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi? Muzeum, cyklostezka či nová návesi

Foto: Správa železnic

Spolu s Mikroregionem Voticko se Správa železnic dohodla na dlouhodobém pronájmu starého železničního svršku a vybraných přilehlých pozemků původní stopy trati. Na nádraží ve Střezimíři tak může v budoucnu vzniknout dráha pro provoz turistických drezín či muzeum přibližující historii Dráhy císaře Fr. Josefa. Kromě samotného drážního tělesa zůstane ve stanici zachováno i další příslušenství jako jsou zarážedla, lampy, rozhlas či návěstidla. 

Zbývající úsek trati bude moci z části sloužit cyklistům. V prostoru nádraží v Heřmaničkách pak vznikne nová náves, která spojí kdysi železnicí rozdělenou obec. Jak se vám nápad Správy železnic na využití staré trati líbí? Za nás palec nahoru! 

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: Správa železnic)

Fotoreportáž: Budoucnost trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi? Muzeum, cyklostezka či nová náves Foto: Správa železnic. Fotoreportáž: Budoucnost trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi? Muzeum, cyklostezka či nová náves Foto: Správa železnic. Fotoreportáž: Budoucnost trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi? Muzeum, cyklostezka či nová náves Foto: Správa železnic. Fotoreportáž: Budoucnost trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi? Muzeum, cyklostezka či nová náves Foto: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru