Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night?

České dráhy se podílejí na renesanci noční železniční dopravy. Snaží se modernizovat své lůžkové a lehátkové spoje, které slouží pro noční dopravu. Od prosince navíc spustí novou linku nočního spojení z Prahy do Curychu přes Německo. Jak bude cestování moderními nočními vozy vypadat?

5:00 / 25. října 2022
Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night?i

Foto: ČD Night. Zdroj: ČD.

Typy nočních vozů ČD

Typ WLABmz je lůžkový vůz určený pro maximálně 36 cestujících a může být v provozu na linkách s maximální rychlostí 200 km/h. Nabízí vedle běžných lůžkových oddílů také oddíly Deluxe s privátním sociálním zařízením. V provozu je např. na linkách z Prahy do Curychu, Varšavy, Košic a Humenného. České dráhy provozují 12 vozů. Vybaveny jsou např. klimatizací, sprchou, Wi-Fi a zásuvkami 230 V. 

Typ WLABmee je lůžkový vůz pro maximálně 30 cestujících. Může být nasazen na linky s maximální rychlostí 160 km/h. České dráhy provozují 9 vozů, např. na linkách z Prahy do Popradu, Košic a Budapešti. Vybaveny jsou např. klimatizací, sprchou, Wi-Fi, zásuvkami 230 V a porty USB.

Typ Bcmz je lehátkový vůz pro maximálně 54 cestujících. Může být nasazen na linky s maximální rychlostí 160 km/h. Vozy byly původně provozované u rakouských železnic ÖBB. České dráhy provozují 9 vozů, v letní sezóně budou jezdit např. do Budapešti nebo Varšavy. Po modernizaci jsou vybaveny např. klimatizací, Wi-Fi, zásuvkami 230 V a porty USB.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČD)

Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD.. Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD.. Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD.. Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD.. Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD.. Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD.. Fotoreportáž: Jaké to bude cestovat pod značkou ČD Night? Foto: Ukázka lůžkových vozů ČD, které budou jezdit i na nové lince do Curychu. Zdroj: ČD..
zpět na články

inzerce

nahoru