Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončuje gabionové zdi na ploše mezi stávající dálnicí D5 a odpočívkami Záluží na obou stranách v kilometrech 36,5-37. Obě zdi jdou navrženy z důvodu odhlučnění a odstínění odpočívek od provozu na dálnici. Podívejte se, jak to na odpočívkách aktuálně vypadá.

9:27 / 13. prosince 2022
Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Zálužíi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Hotové je odvodnění, osazeny jsou nové tlumiče nárazu v místech rozštěpu

„Pravostranná zeď je délky 230 metrů a výšky 2,5 metru nad vozovkou. Levostranná délky 236 metrů a stejné výšky. Šířka zdí je 1 metr. Jen v místech SOS hlásek je zúžená na půl metru. Tato zúžená část se momentálně dokončuje. Hotové je odvodnění, osazeny jsou nové tlumiče nárazu v místech rozštěpu mezi dálnicí a nájezdem na odpočívky se souvisejícími terénními úpravami. Na svém místě jsou také nová svodidla v celé délce zdí,“ prozradil Martin Buček z ŘSD a dodal: „Dokončit tak mimo části zdi u hlásek zbývá už jen terénní úpravy. Na rubové a částečně i na lícní straně bude ve vhodném vegetačním období doplněna výsadba popínavých rostlin. Dřeviny z rubové strany budou po čase zasahovat i na lícní stranu zdi, pohledovou ze strany dálnice, a obráceně. Až na zmíněnou výsadbu počítáme s dokončením do letošních Vánoc.“

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. Fotoreportáž: ŘSD dokončuje gabionové zdi mezi dálnicí D5 a odpočívkami Záluží Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru