Otevřít menu
Doprava dnes
-

FOTOREPOT: Jak probíhalo předávání cen na akci letecký sportovec roku 2022? Jaké byly ohlasy?

Letecký sport měl v roce 2022 velmi úspěšnou sezónu, protože čeští sportovci na světových a evropských šampionátech získali desítky medailí. Jak předávání cen probíhalo a jakou mělo atmosféru?  A jak si svého prvenství váží čeští parašutisté? Mezi hosty byl vidět i nově zvolený prezident ČR Petr Pavel. Celou akci pořádal Aeroklub ČR.

23:06 / 7. února 2023
FOTOREPOT: Jak probíhalo předávání cen na akci letecký sportovec roku 2022? Jaké byly ohlasy?i

Foto: Letecký sportovec roku 2022. Zdroj: Aeroklub ČR.

Jsem rád, že se mi podařilo splnit si sen, na který jsem 30 let čekal, a to dostat český letecký sport na výsluní

Vlastimil Dvořák, ředitel Aeroklubu ČR, na úvod řekl: „Jsem rád, že se mi podařilo splnit si sen, na který jsem 30 let čekal, a to dostat český letecký sport na výsluní.“ Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval zmínil, že má velkou radost z toho, jaká je česká letecká tradice. „Teď si uvědomme, že naši letci stáli 65krát na stupních vítězů, z toho 21krát hrála česká hymna,“ pronesl. Na akci také zazněla věta z úst Alexandra Vondry, europoslance: " Nebe je naše moře, tak si ho užívejme." „Když tady sedím, tak si uvědomuji dvě věci. První je ta, jak moc velkou prestiž má  u nás letectví. Je nevídané, kolik  má osobností. A za druhé je to, jakou hrdost zde pociťuji,“ zmínil herec Ondřej Vetchý. Na něj navázal Martin Kupka, ministr dopravy ČR: „Moc mě těší, že se znovu stává letecký sport tím, kdo šíří dobré jméno ČR. Ten zisk zlatých medailí, ale i těch dalších ocenění, je unikátní a z leteckého sportu to dělá favorita mezi ostatními sporty v ČR. Když se o někom řekne, že má v hlavu v oblacích, tak to většinou nebývá dobrá známka. V případě letců to je ale základní podmínka, a proto jim přeju, aby si to nenechali vzít.“ Hostem akce byl i zvolený prezident ČR Petr Pavel: „Velká gratulace. Klobouk dolů. Letecké sporty přitahovaly vždy skvělé osobnosti. Ta skromnost tohoto sportu je úžasná.“ Za vítězné parašutisty v anketě hovořil Jiří Gečnuk: „Děkujeme za náš tým za toto ocenění. Sami si ho vážíme, protože se nám ho povedlo zopakovat potřetí.  Na úspěch si člověk nikdy nezvykne, je to skvělé, když se vám podaří zopakovat. Teď jsme do poslední chvíle nevěděli, jak to dopadne. Rozhodoval opravdu centimetr v náš prospěch.“ „Chci potvrdit všem leteckým sportovcům, že vás vnímáme jako součást naší komunity. Jsem velmi potěšen velkou účastí všech hostů, což značí velkou sílu vašeho sportu,“ dodal Ondřej Šebek, předseda Národní sportovní agentury.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Aeroklub ČR)

FOTOREPOT: Jak probíhalo předávání cen na akci letecký sportovec roku 2022? Jaké byly ohlasy? Foto: Letecký sportovec roku 2022. Zdroj: Aeroklub ČR.. FOTOREPOT: Jak probíhalo předávání cen na akci letecký sportovec roku 2022? Jaké byly ohlasy? Foto: Letecký sportovec roku 2022. Zdroj: Aeroklub ČR.. FOTOREPOT: Jak probíhalo předávání cen na akci letecký sportovec roku 2022? Jaké byly ohlasy? Foto: Letecký sportovec roku 2022. Zdroj: Aeroklub ČR.. FOTOREPOT: Jak probíhalo předávání cen na akci letecký sportovec roku 2022? Jaké byly ohlasy? Foto: Letecký sportovec roku 2022. Zdroj: Aeroklub ČR..
zpět na články

inzerce

nahoru