Otevřít menu
Doprava dnes
-

FOTOREPORT: Pokračuje intenzivní výstavba nového úseku dálnice D7 u Chlumčan

Na novém úseku dálnice D7 u Chlumčan probíhá intenzivní výstavba. Práce probíhají po celé délce trasy. Projekt je součástí dostavby dálnice D7 v úseku mezi Slaným a Postoloprty, provoz bude zahájen v roce 2024. Tato stavba byla podpořena z Operačního programu Doprava prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj částkou 891 mil. Kč.

7:57 / 23. února 2023
FOTOREPORT: Pokračuje intenzivní výstavba nového úseku dálnice D7 u Chlumčani

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD a OPD.

Aktuálně probíhá na hlavní trase o délce 4,448 km, která byla zahájena na konci února minulého roku, ukládání materiálu do násypu, pokládka hlavní trasy kanalizace a odbočky na uliční vpusti. V místě retenčních nádrží na úrovni čerpací stanice Robin Oil se budují sdružené funkční objekty. V zářezu pak pokračuje kontinuální těžba a drcení materiálu. Intenzivně se také pracuje na všech sedmi mostních objektech, které se na budovaném úseku nacházejí. Na mostě přes Smolnický potok probíhá betonáž pilířů a začíná stavba podskruží. Na mostě přes železniční trať se betonují opěry a pilíře levého mostu. Na mostě přes Cítolibský potok probíhají betonáže prefa částí nového mostu a jejich následná montáž. Na mostě přes silnici do Smolnice se realizují dříky mostu. 

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: OPD)

FOTOREPORT: Pokračuje intenzivní výstavba nového úseku dálnice D7 u Chlumčan Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD a OPD.. FOTOREPORT: Pokračuje intenzivní výstavba nového úseku dálnice D7 u Chlumčan Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD a OPD.. FOTOREPORT: Pokračuje intenzivní výstavba nového úseku dálnice D7 u Chlumčan Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD a OPD..
zpět na články

inzerce

nahoru