Otevřít menu
Doprava dnes
-

Gebrüder Weiss ČR zavedlo nový systém řízení přepravy!

Společnost, Gebrüder Weiss, během minulého podzimu začala využívat nový distribuční systém. Jedná se o modul TIS Dispo, který zajišťuje plánování a optimalizaci tras i sledování zásilek. Tyto aspekty jsou pro zákazníka v dnešní době velmi důležité. Systém nově slouží řidičům, dispečerům i zákazníkům, kterým se zkrátí doba čekání na jejich zboží.

17:09 / 18. září 2022
Gebrüder Weiss ČR zavedlo nový systém řízení přepravy!i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: Gebrüder Weiss ČR.

Zlepší efektivitu provozu i přehled o dodavatelském řetězci

„Implementace našeho nového systému je základ pro další vývoj a automatizaci standardních dispečerských činností. Umožní nám zlepšit efektivitu provozu i přehled o dodavatelském řetězci, a to v reálném čase, a tím také zvýšit kvalitu služeb našim zákazníkům," vysvětlil Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel společnosti Gebrüder Weiss ČR.

Celý systém funguje na základě programu TMSmoves, což je provozní software pro dopravu na krátké vzdálenosti se zvláštním důrazem na optimální použitelnost. Modelu TIS Dispo zavedly všechny české pobočky této logistické firmy, přičemž jako první s touto vychytávkou měla pobočka v Hradci Králové.

Hlavní výhodou systému je intuitivní uživatelské rozhraní, rychlé učení i používání a lepší přehled o rozvozových vozech. Díky novému softwaru mají řidiči daleko jednodušší a přehlednější menu pro skenování nakládky na překladišti. Dispečerům pak přináší možnost optimalizace tras spolu s vizualizací trasy v mapovém portálu.

Aby mohla společnost Gebrüder Weiss i v příštích desetiletích nabízet zákazníkům moderní dopravní řešení a špičkový servis v pozemní dopravě, budou všechny systémy TMS v budoucnu postupně nahrazovány novými modulárními systémy nové generace. „Jsme přesvědčeni, že inovace využívající optimalizační algoritmy jsou nástrojem budoucnosti. Zavedení nového modulu TMS v našich českých pobočkách bude mít pozitivní dopad na rychlost odbavení zásilek, současně zjednoduší také práci našich dispečerů a řidičů," uzavřel Jan Kodada.

Autor: Karel Geba (Zdroj: Gebrüder Weiss ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru