Otevřít menu
Doprava dnes
-

Generální ředitel Uberu říká, že společnost sníží náklady a bude nábor považovat za privilegium

Uber omezí výdaje a zaměří se na to, aby se stal štíhlejším podnikem. Navíc aby vyřešil seismický posun v sentimentu investorů, řekl generální ředitel Dara Khosrowshahi zaměstnancům v e-mailu.

5:00 / 11. května 2022
Generální ředitel Uberu říká, že společnost sníží náklady a bude nábor považovat za privilegiumi

Foto: Philip Pacheco - Getty images

"Po výdělcích jsem strávil několik dní setkáním s investory v New Yorku a Bostonu," uvedl Khosrowshahi v e-mailu, který byl rozeslán v neděli. "Je jasné, že trh zažívá seismický posun a my musíme podle toho reagovat," dodal. Technologické akcie se prudce propadly z maxim pandemie koronaviru, protože investoři se obávají vyhlídky na konec éry levných peněz, která definovala historický býčí trh.

Index Nasdaq Composite zaznamenal minulý týden pátý týden v řadě poklesů, což je nejdelší týdenní série ztrát od roku 2012. Aby se firma vypořádala s posunem v ekonomickém sentimentu, společnost nabízející alternativní formu dopravy (jízda na kole a koloběžkách či možnost tzv. taxi) sníží výdaje na marketing a pobídky a bude nábor považovat za nejdůležitější věc ve společnosti. Khosrowshahi řekl: „Musíme se ujistit, že naše ekonomika jednotek funguje, než se rozjedeme.“

"Nejméně efektivní marketingové a motivační výdaje budou staženy. Budeme s náborem zacházet jako s privilegiem a uvážíme, kdy a kam přidáme počet zaměstnanců. Budeme ještě tvrdší, pokud jde o celkové náklady,“ dodal. Díky tomu je Uber nejnovější technologickou společností, která varuje před zpomalením náboru.

Autor: Bc. Karel Geba (Čerpáno z cnbc.com)

zpět na články

inzerce

nahoru