Otevřít menu
Doprava dnes
-

Strategický model HAVAL H6 společnosti GWM zaznamenává již deset let výbornou úroveň prodeje

Podle oficiálních údajů společnosti GWM dosáhl celosvětový prodej modelu HAVAL H6 v roce 2021 počtu 370 437 kusů, což představuje novou významnou metu prodejních výsledků této společnosti.

6:56 / 1. února 2022
Strategický model HAVAL H6 společnosti GWM zaznamenává již deset let výbornou úroveň prodejei

Foto: Haval 6

Model HAVAL H6 se v roce 2021 umístil na 7. místě žebříčku nejprodávanějších SUV na světě, který vydala mezinárodně uznávaná agentura Focus2Move. Byl také jediným čínským vozem v první desítce. Na čínském trhu je ostatně HAVAL H6 již více než 100 měsíců nejprodávanějším vozem segmentu SUV.

Do roku 2021 byl tento model inovován na model HAVAL H6 3. generace. Vylepšený vůz, postavený na platformě L.E.M.O.N., je výkonnější ve třech hlavních ohledech, mezi něž patří inteligence, bezpečnost a výkon.

Po stránce inteligence dokáže nejvyšší konfigurace tohoto modelu realizovat automatické parkování v celé řadě situací. Uživatelé se nemusejí starat o parkování, protože vůz dokáže automaticky zaparkovat podélně, příčně i šikmo. Na některých trzích jsou elektrické zadní dveře vybaveny také funkcí paměti polohy, kterou lze obsluhovat dálkově, což uživatelům usnadňuje odvoz a nakládání běžných nákladů.

Díky inteligentní konfiguraci je jízda s vozem HAVAL H6 3. generace také bezpečnější. Nejnovější systém ESP instalovaný v tomto modelu je navržen tak, aby zmírňoval prudká stoupání a klesání a do jisté míry tak zabraňoval převrácení, takže je vůz relativně stabilní i při jízdě na sněhu a na kluzkých silnicích. HAVAL H6 3. generace disponuje také 360 HD panoramatickým zobrazením, které řidiči díky čtyřmegapixelovým kamerám poskytují kompletní přehled o bezprostředním okolí vozu a zajišťují tak jeho bezpečnost.

Rychlejší reakce a nižší spotřeba paliva


Na světovém trhu je vůz HAVAL H6 3. generace k dispozici ve verzi s pohonem na klasická paliva nebo v hybridní verzi a nabízí tak uživatelům po celém světě výběr mezi různými výkonostními možnostmi. Prvně zmíněná verze je poháněna motorem 2.0GDIT a převodovkou v olejové lázni 7DCT 2. generace, což jí umožňuje dosáhnout maximálního výkonu 150 kW a maximálního točivého momentu 320 Nm, přičemž nabízí vyšší výkon, rychlejší reakce a nižší spotřebu paliva. Hybridní verze, která se dodává se systémem 1,5T PHEV nebo HEV, snižuje spotřebu paliva a zároveň je čistší a šetrnější k životnímu prostředí.

V současné době se HAVAL H6 prodává ve více než 50 zemích a regionech po celém světě včetně Jihoafrické republiky, Chile, Austrálie, Saúdské Arábie, Ruska a Thajska. Setkal se s příznivým přijetím, zejména pak modernizovaná verze HAVAL H6 3. generace, která byla významnými médii hodnocena velmi vysoce. Australský server Carsales jej označil za „dosud nejlepší čínský vůz v Austrálii". Gabo Baeza, redaktor chilského serveru Rutamotor, je přesvědčen, že 3. generace HAVAL H6 představuje významný pokrok v oblasti chytrých technologií a celkovém designu a je konkurenceschopnější než vozy ostatních značek.

Po 10 letech prodeje od uvedení na trh si HAVAL H6 získal přízeň více než 3,5 milionu uživatelů po celém světě. Postupně se zařadí na přední místo na světovém trhu SUV a urychlí globalizaci společnosti GWM.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

Strategický model HAVAL H6 společnosti GWM zaznamenává již deset let výbornou úroveň prodeje Foto: Haval 6. Strategický model HAVAL H6 společnosti GWM zaznamenává již deset let výbornou úroveň prodeje Foto: Haval 6.
zpět na články

inzerce

nahoru